DF: Nakon montiranih svjedoka, pozivom nama žele da "uozbilje situaciju"

"Mi nemamo nikakvo povjerenje u te institucije i naš odnos je potpuno u skladu sa tim. Važan dokaz o zloupotrebi pravosuđa su i dešavanja od 14, 15. i 16. oktobra kada su naše pristalice privođene, maltretirane i ponižavane, a od lažnog državnog udara i direktnog prenosa te lakrdije korist je imao jedino DPS, dok je najveća šteta nanijeta DF-u"
27 komentar(a)
Andrija Mandić, Slaven Radunović
Andrija Mandić, Slaven Radunović
Ažurirano: 14.12.2016. 15:05h

Specijalni državni tužilac pozvao je lidere DF-a Andriju Mandića, Nebojšu Medojevića i Slavena Radunovića da daju izjave u vezi događaja 16. oktobra, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

"Ako je namjera, kao što se navodi u pozivu, da se prikupe neka ,,dodatna obavještenja'' u vezi informacije DF dostavljene SDT-u, onda obavještavamo javnost da se to radi sa velikim zakašnjenjem. Nakon montiranih svjedoka saradnika i izvršioca navodno teškog krivičnog djela koji je imao velike obaveze prema učesnicima Mojkovačke bitke iz 1916. godine, dodatno prikupljanje informacija očigledno ima za cilj da „uozbilji“ dosadašnje jednostrano postupanje SDT-a. Drugi, ništa manje važan cilj- da će se sa ovim pozivima i naknadnim tumačenjima u režimskim medijima davanja izjava lidera DF, unijeti neku vrsta zabune, nesigurnosti i straha u opoziciono biračko tijelo- promašio je metu kada je u pitanju DF, zato što su Mandić, Medojevića i Radunović, odnosno DF, oni koji optužuju režim a ne oni koji nešto treba da odgovaraju režimu", kazali su u DF-u.

U Frontu napominju da se oni "dugi niz godina borie protiv korumpirane i kriminalizovane vlasti", i da dobro znaju s kim imaju posla i koliko je pravosuđe ,,nezavisno'', ''slobodno'' i ,,profesionalno'' u odnosu na vodeće nosioce vlasti".

"Mi nemamo nikakvo povjerenje u te institucije i naš odnos je potpuno u skladu sa tim. Važan dokaz o zloupotrebi pravosuđa su i dešavanja od 14, 15. i 16. oktobra kada su naše pristalice privođene, maltretirane i ponižavane, a od lažnog državnog udara i direktnog prenosa te lakrdije korist je imao jedino DPS, dok je najveća šteta nanijeta DF-u. DF je pet dana prije izbora upozorio SDT-a da režim nešto opasno priprema na dan izbora, o čemu smo obavijestili i javnost i OEBS. Zato najnoviji pozivi djeluju samo kao zakašnjela predstava u kojoj bi sada, navodno, trebalo čuti i one druge, kojima je nanijeta najveća šteta ovim lažnim državnim udarom", kazali su u DF-u.

Iz Demokratskog fronta su dodali i da će ovaj poziv Katnića i razgovor sa njegovim specijalnim policijskim timom, kao i svaku drugu priliku, iskoristiti da "raskrinkaju podvale i laži kriminalnog režima".

Bonus video: