Ambasadorka SAD sa predstavnicima Sabornog hrama, uručila donaciju za Narodnu kuhinju

Ambasadorka je prenijela sagovornicima da je američki praznik Dan zahvalnosti posvećen zahvalnosti za blagodeti koje imamo i njihovom dijeljenju sa drugima
6 komentar(a)
Margaret En Uehara
Margaret En Uehara
Ažurirano: 14.12.2016. 13:56h

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Margaret En Uehara srela se danas sa predstavnicima Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja Srpske pravoslavne crkve u Podgorici i uručila im donaciju hrane za korisnike Narodne kuhinje.

Ambasadorka je prenijela sagovornicima da je američki praznik Dan zahvalnosti posvećen zahvalnosti za blagodeti koje imamo i njihovom dijeljenju sa drugima. Dan zahvalnosti, objasnila je ambasadorka Uehara, označava, tradicionalno, početak sezone praznika u SAD.

"Ovo je doba godine kada slavimo sa našim najbližima i dajemo doprinos zajednici i onima kojima je to najpotrebnije. U tom duhu, Amerikanci i lokalno osoblje Ambasade SAD, uključujući goste koji su bili na večeri povodom Dana zahvalnosti u rezidenciji ambasadorke, donirali su hranu Narodnoj kuhinji. Dobročinstvo je jedan od stubova pravoslovnog hrišćanstva kao i mnogih drugih religija, tradicija. To je jedna od mnogih zajedničkih vrijednosti građana Crne Gore i Amerike", ističe se u saopštenju.

Ambasadorka Uehara je zahvalila osoblju Narodne kuhinje za pomoć u raspodjeli hrane onima kojima je najpotrebnija.

Bonus video: