Opozicija neće odbor prije novih izbora

Nećemo u parlament koji je ovako konstituisao većinu, kaže Abazović
94 pregleda 36 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.12.2016. 06:40h

Predlog komesara Evropske komisije Johanesa Hana da se u parlamentu formira poseban odbor koji bi se bavio događajima tokom izbornog dana opoziciji je neprihvatljiv prije nego im se garantuje održavanje novih izbora.

Han je tokom posjete Crnoj Gori ukazao da je moguće formirati posebno tijelo koje bi se bavilo navodnim državnim udarom i drugim događajima koji su se odigrali 16. oktobra. Iz Vlade nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li će premijer Duško Marković inicirati dijalog sa opozicijom i formiranje posebnog skupštinskog odbora koji bi istraživao državni udar.

Potpredsjednik URA Dritan Abazović i funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević saglasni su da nema formiranja odbora dok se ne dogovori održavanje novih izbora. Ne možemo da učestvujemo u radu parlamenta koji je na taj način konstituisao većinu. Odluka ostaje sve dok druga strana koja je činila zloupotrebe ne pristane na ponavljanje parlamentarnih izbora u razumnom roku”, rekao je Abazović. Medojević je naveo da je Hanu saopštio da DF skupštinu zove “Katnićev parlament”. “Ako se napravi odbor, i mi budemo kroz njega pisali tužbu, moramo je poslati Milivoju Katniću koji je dio kriminalne organizacije”, rekao je Medojević. On je dodao da je ponuda DF-a ista, prelazna vlada sa koministrima, koja će pripremiti uslove za izbore.

Medojević tvrdi da mu Katnić traži izjavu o planovima DPS-a

Medojević je juče na Tviteru napisao da je specijalni tužilac Milivoje Katnić tražio njegovu izjavu zbog informacija koje je DF predao o navodnim planovima DPS-a da pokrade izbore.

“Predao sam Katniću informacije o planu DPS-a oko incidenata na dan izbora, kupovine ličnih karata, dovođenja dijaspore prije dva mjeseca. Danas traži moju izjavu”, napisao je Medojević.

Bonus video: