Rakčević: Hoće da nam ogade državu gurajući je u beznađe i kriminal

“Moj i stav URA oko prošlosti i antifašizma je poznat", rekao je Rakčević
0 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Filip Roganović
Žarko Rakčević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.12.2016. 18:18h

Lider Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević ponovio je danas da je politika DPS-a najveća prijetnja Crnoj Gori.

"Žarko Rakčević i URA nijesu bili niti će biti, kako kažu Pobjeda i Senad Pećanin u današnjem intervjuu tom listu, u četničkom kolu. Nijesmo bili niti ćemo biti u anticrnogorskom, ali ni u kriminalnom narkomafijaškom kolu, ni u kolu Statisa, Šarićeve kompanije Mat i ostalih vlasnika Pobjede. Statisovim medijima i DPS-u ne odgovara priča URA i Ključa, koja je usmjerena na mirne promjene i pomirenje. Treba li onima koji vole Crnu Goru da smeta što su Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Albanci i Hrvati klicali evropskoj, građanskoj, ali drugačijoj Crnoj Gori. U seriji neistina se zaboravljaju osnovne stvari - da URA nije učestvovala u oktobarskim demonstracijama 2015. godine. Ista Pobjeda i Statisovi mediji su vrlo revnosno mjesecima uoči izbora prenosili serije napada, podmetanja i nesitina iz tih istih, kako kažu, četničkih krugova na Rakčevića i na URA", rekao je Rakčević.

Oni su se oglasili nakon prozivki Rakčevića u medijima naklonjenim vrhu DPS-a, u kojima se on proziva da je “u četničkom kolu”.

"Stav Žarka Rakčevića i URA oko prošlosti i antifašizma je poznat. Imamo puno poštovanje prema antifašističkoj tradiciji, ali manipulaciju podjelama i cijepanjem Crne Gore da bi se zaboravila nepočinstva i kriminal današnjice ne prihvatamo. Ukazujemo i ukazivaćemo da je upravo politika DPS-a na unutrašnjem planu najveća prijetnja Crnoj Gori. Rasprodaja i uništavanje svih resursa Crne Gore, njeno guranje u zarobljeništvo kriminalno-političkih centara moći i beznađe prijete da i onima koji su podržali obnovu nezavisnosti ogadi ovakvu Crnu Goru i samim tim ugrozi njen opstanak. Zato će se URA još snažnije boriti za drugačiju i bolju Crnu Goru, jer samo takva Crna Gora može biti vječna. Pobjeda je, kao i ravno prije četvrt vijeka, propagandista DPS i instrument satanizacije njenih političkih protivnika. Pećanin je u pravu kada u Pobjedi govori da su vlasnici medija u različitim dilovima sa vlastima, tajkunima, kriminalcima, sa crkvom i sa ratnim zločincima i da bezpogovorno pišu ono što se od njih zatijeva - to je njihova slika u ogledalu", piše u saopštenju.

Rakčević je naveo da njegovu partiju, sa njim na čelu, svrstvaju među anticrnogorce zbog poznatog razloga.

"Statisovi mediji koriste iste formulacije kao DPS o četničkom kolu i anticrnogorskoj politici jer im odgovara pocijepana, podijeljena Crna Gora da bi sakrili u korist svojih patrona uništenu privredu, zatvorene fabrike, 47000 nezaposlenih, sve kriminalne i narko kartele, desetine mrtvih po ulicama crnogorskih gradova. Statis i domaći Grci, koje je javnost prepoznala kao zakupce koji ne plaćaju zakup crnogorskih dragulja Svetog Stefana i Miločera, u kriminalnom činjenju dobijaju nagradu da u sred zaštićenog Miločerskog parka na zakupljenoj zemlji grade desetine hiljada metara kvadratnih stanova i apartmana za tržište. Zato moraju da lažno crtaju URA i Žarka Rakčevića kao anticrnogorca u četničkom kolu", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: