Bečić: Danilovgrađani, podsjetite vlast na sve što je obećala, a nije uradila

"Danilovgrad je opština u koju se, nažalost, najmanje dolazi, što je neprihvatljivo, imajući u vidu da ova opština, između ostalog, raspolaže takvim draguljima vjerskog turizma kao što su manastiri Ostrog i Ždrebaonik"
1 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 09.12.2016. 11:08h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je građanima Danilovgrada Dan opštine.

"Iako je običaj da u danima kada aktiviramo kolektivna sjećanja na znamenite trenutke i događaje iz naše istorije govorimo sa povišenom dozom optimizma, situacija u Danilovgradu ne pruža nam mnogo osnova za to. Ovakve svečanosti bi mogle i morale da budu zgodna prilika da vlast položi račune o tome šta je od onog što je obećala prethodnog 9. decembra ispunila, ali, umjesto toga, sva je prilika da će i ovaj datum biti iskorišćen samo kao manipulativni instrument za promociju aktuelne danilovgradske vlasti, i to bez ikakvog pokrića. Tako, na primjer, umjesto ispunjenja prošlogodišnjeg obećanja izgradnje novog gradskog groblja, podignuta je optužnica u vezi sa tim slučajem", naveo je Bečić.

Lider Demokrata je naveo da iako će nosioci vlasti u prigodnim govorima pokušati da podupru vjerovanje da je trenutna "nevesela situacija" u Danilovgradu samo jedna od etapa ka opštem napretku, građanstvo Danilovgrada, ali i cijele Crne Gore "zna da to nije slučaj".

"Danilovgrad je opština u koju se, nažalost, najmanje dolazi, što je neprihvatljivo, imajući u vidu da ova opština, između ostalog, raspolaže takvim draguljima vjerskog turizma kao što su manastiri Ostrog i Ždrebaonik. Iako raspolaže i brojnim drugim potencijalima, prije svega u oblasti poljoprivrede, a koji moraju doći do izražaja u ovoj opštini u srcu Bjelopavlićke ravnice, žalosna je činjenica da je danas veliki broj ljudi koji od Danilovgrada uspijevaju da vide samo kružni tok na ulazu u grad sa nikšićke magistrale", naveo je Bečić.

Bonus video: