Danilović prozvao SDP i URA: Ne vraćajte se u Skupštinu da se izjasnite oko članstva u NATO

"Nakon eventualno takvih poteza opozicija će opet biti posvađana po najbolnijim šavovima. Na kraju, vrlo konkretno i jasno: ako saziv kojemu predsjedava Ivan Brajović ima legitimitet da zajedno sa nekim opozicionim poslanicima odluči o najkrupnijoj stvari u minulih deset godina, o članstvu Crne Gore u NATO, onda je besmisleno sve što radimo i s pravom sporimo"
0 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2016. 11:10h

Funkcioner Demosa Goran Danilović indirektno je kritikovao kolege iz SDP-a i Građanskog pokreta URA zbog najave da će prisustvovati sjednici Skupštine na kojoj će se glasati o ulasku Crne Gore u NATO.

Iz te dvije partije su ranije najavili da će prekinuti bojkot parlamenta kada se u Skupštini bude glasalo o učlanjenju Crne Gore u NATO.

Da bi se o tome raspravljalo u Skupštini sve članice NATO-a prethodno moraju da ratifikuju Protokol o pristupanju Crne Gore Alijansi.

"Ne bude li rasvijetljen izborni dan, ne može biti jasna nikome, pa ni politički najpragmatičnijim i lukavim pojedincima, kako i zašto se pojedine opozicione partije vraćaju/pojavljuju u Skupštini da se izjasne oko članstva u NATO? Ako bilo koji opozicionar može ući u Skupštinu da se izjasni tim povodom i na taj način da legitimitet ovom sazivu, koji su razlozi da izbjegavamo "manje bitne" stvari?", napisao je Danilović na Facebook profilu.

Naveo je da opozicija spori uspostavljenu parlamentarnu većinu zbog krupnog i najkrupnijeg, a ne zbog "sitnica".

"Nakon eventualno takvih poteza opozicija će opet biti posvađana po najbolnijim šavovima. Na kraju, vrlo konkretno i jasno: ako saziv kojemu predsjedava Ivan Brajović ima legitimitet da zajedno sa nekim opozicionim poslanicima odluči o najkrupnijoj stvari u minulih deset godina, o članstvu Crne Gore u NATO, onda je besmisleno sve što radimo i s pravom sporimo. Koga će nakon toga, unutra ili spolja, biti briga pojavljuje li se opozicija u Skupštini ili ne pojavljuje?"

Istakao je da opozicione partije "s punim pravom" traže ponavljanje izbora.

"Brzo se možemo dogovoriti i koji je rok za njihovo održavanje. Vjerujem da možemo ispostaviti i zajedničke uslove jer makar ovim povodom ne može biti razlikovanja u opoziciji", napisao je Danilović.

Bonus video: