DRI i Demokrate: U gubitku, ali pozitivna mišljenja

Državna revizorska institucija skrenula je pažnju stranci da je sa sekretarom u Klubu nezavisnih poslanika trebalo da zaključi ugovor o radu
0 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 07.12.2016. 08:04h

Demokrate su ušle u 2016. sa gubitkom od preko 14.000 eura, ali je partija Alekse Bečića u prvoj reviziji od osnivanja dobila pozitivno mišljenje na godišnji finansijski izvještaj sa skretanjem pažnje na reviziju pravilnosti.

Državna revizorska institucija skrenula je pažnju stranci da je sa sekretarom u Klubu nezavisnih poslanika trebalo da zaključi ugovor o radu.

Iz stranke su kazali da je “riječ o specifičnom slučaju koji je uređen Sporazumom o finansijskom poslovanju Kluba samostalnih poslanika, koji su činili predstavnici različitih političkih subjekata”, a ne samo Neven Gošović i Velizar Kaluđerović iz Demokrata. Sredstva iz budžeta Skupštine za rad tih poslanika uplaćivana su na žiro račun Demokrata. Prema izvještaju, stranka je 2015. imala prihode od gotovo 31.500 a rashode od nepunih 45.800 eura. Iz budžeta Skupštine dobili su 20.650 a od priloga 75 fizičkih lica još gotovo 10.700 eura. Što se tiče troškova, većina se odnosi na reklame, zarade i stipendije.

Bonus video: