SDP: Funkcije u Kotoru dajemo bilo kojoj opozicionoj partiji, smijenimo DPS

SNP je uslovljavao formiranje vlasti time da kadar SDP podnese ostavke na funkcionerska mjesta u Opštini Kotor i u Luci Kotor
69 pregleda 18 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.12.2016. 20:38h

Socijaldemokratska partija je spremna da svaku svoju funkciju u lokalnoj vlasti u Kotoru stavi na raspolaganje bilo kojoj opozicionoj partiji, uključujući i SNP, ali neće dozvoliti da ni jedna pripadne DPS-u, navodi se u zajedničkom saopštenju opštinskih odbora Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Demokratskog fronta i SDP-a iz Kotora.

Kako je saopšteno to je odlučeno na zajedničkom sastanku oppozicionih partija nakon sve učestalijih "poziva i prozivki od strane SNP-a ostatku opozicije"

"Stoga ponovo zajednički pozivamo kolege iz SNP-a da bez daljih uslovljavanja, sa partnerskim uvažavanjem, a na osnovu većinski izražene volje građana, pristupe formiranju lokalne uprave u Kotoru u kojoj neće ni na koji način participirati DPS", navodi se u zajedničkom saopštenju Demokrata, URE, DF-a i SDP-a.

SNP je uslovljavao formiranje vlasti time da kadar SDP podnese ostavke na funkcionerska mjesta u Opštini Kotor i u Luci Kotor.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović predložio je čelnika Opštinskog odbora SNP Kotor Branka Ivanovića za predsjednika Skupštine opštine Kotor na konstitutivnoj sjednici. Ivanović je rekao da ga ne zanima nikakva funkcija, te da će o svemu odlučiti Opštinski odbor Socijalističke narodne partije i Glavni odbor.

Demokrate, DF, SDP, URA i SNP raspolažu sa ukupno 17 mandata u 33-članoj Skupštini Opštine Kotor, što je tim strankama dovoljno da formiraju natpolovičnu većinu i nakon 12 godina, DPS u Kotoru pošalju u opoziciju.

Bonus video: