DF: Vučić potvrdio da nismo upleteni u planirani udar

Andrija Mandić je kazao da tužilaštvo nikoga iz Fronta nije do sada pozivalo u vezi sa slučajem navodnog udara
61 pregleda 110 komentar(a)
Andrija Mandić, Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Andrija Mandić, Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.12.2016. 06:50h

Nijedan političar iz Demokratskog fronta nije povezan sa planiranim državnim udarom i likvidacijom doskorašnjeg premijera Mila Đukanovića, kazao je njegovim članovima srpski premijer Aleksandar Vučić.

Vučić se juče u srpskoj prijestonici sastao sa predsjednicima dva konstituenta Fronta - Andrijom Mandićem iz Nove srpske demokratije i Milanom Kneževićem iz Demokratske narodne partije, kao i sa predstavnicima srpskih institucija u Crnoj Gori..

“Mi smo još jednom dobili uvjeravanja, odnosno dobili smo informaciju od premijera da niko od političara i lidera iz DF nema veze sa državnim udarom ni planiranim likvidacijama i ubistvima Mila Đukanovića ili bilo kojeg državnog funkcionera”, kazao je Knežević juče za “Vijesti”.

Mandić je za TV Vijesti rekao da od Vučića nisu čuli nove detalje u vezi sa dešavanjima od 16. oktobra.

Iz Specijalnog tužilaštva su ranije saopštili da je jedan od organizatora haosa koji je trebalo da se desi na veče parlamentarnih izbora bio i političar iz DF-a, čiji identitet još nijesu otkrili.

Čelnici DF-a smatraju da je slučaj udara režirana priča, a da se specijalni tužilac Milivoje Katnić priključio institucijama koje kontroliše “organizovana kriminalna banda” na čelu sa Đukanovićem.

Mandić je za TV Vijesti kazao da tužilastvo nikoga iz DF-a nije do sada pozivalo u vezi sa tim slučajem.

Jedna od tema razgovora sa Vučićem bili su i srpski mediji prisutni u Crnoj Gori - “Informer” i Pink.

“Saopštio sam da posebno kolega Mandić i ja prolazimo kroz najstrašniju medijsku satanizaciju u posljednja dva mjeseca zbog već medijski napravljene optužnice i konstrukcije da su lideri DF-a planirali krvoproliće u Crnoj Gori”, rekao je Knežević, dodavši da je premijera upoznao i sa krivičnim prijavama koji su podigli protiv tih medija.

Vučić im je, kako je rečeno “Vijestima”, kazao da privatni mediji imaju pravo da slobodno izvještavaju.

Bonus video: