Putinov savjetnik: Rusija će pomoći u rasvjetljavanju "državnog udara" u Crnoj Gori

"Posebno poštovanje želim odati vama koji podnosite veliku žrtvu zbog ljubavi prema svojoj zemlji braneći tradicionalne vrijednosti po kojima je nekada Crna Gora bila i poznata", rekao je, kako je saopšteno iz Fronta, Sergej Glazev
115 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Sergej Glazev, Milan Knežević, Foto: Demokratski front
Andrija Mandić, Sergej Glazev, Milan Knežević, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 03.12.2016. 13:20h

Rusija će učiniti sve da doprinese rasvetljavanju takozvanog državnog udara u Crnoj Gori, rekao je, kako je saopšteno iz Demokratskog fronta, Sergej Glazev, savjetnik predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Glazev je u Moskvi razgovarrao sa čelnicima Fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

On je kako se navodi u saopštenju iskazao zabrinutost zbog "progona i terora kojim su izloženi lideri DF-a".

"Uvjeravam vas da će Rusija učiniti sve da doprinese rasvetljavanju tzv. državnog udara u Crnoj Gori, a posebno poštovanje želim odati vama koji podnosite veliku žrtvu zbog ljubavi prema svojoj zemlji braneći tradicionalne vrijednosti po kojima je nekada Crna Gora bila i poznata. Crnogorska vlast je donijela odluku da naši odnosi ne budu onakvi kakvi su bili u prošlosti, a od vremena Petra Velikog pa do sadašnjeg crnogorskog režima Rusija i Crna Gora su bili pouzdani prijatelj i istorijski saveznici. Vjerujem da će se takvo prirodno stanje ponovo uspostaviti", rekao je, kako je saopšteno iz Fronta, Glazev.

Mandić je tokom razgovora sa savjetnikom Putina da će najvažnije političke adrese u Rusiji direktno biti obaviještene o stavu DF-a vezano za nedavna dešavanja u Crnoj Gori, kao i razlozima zbog kojih je taj politički savez "predmet nasrtaja režima, kao i kriminalnog miljea tijesno povezanog s crnogorskom vlašću".

"Mi smo i dalje odlučni da demokratskim sredstvima i borbom duboko podijeljenu Crnu Goru, koja prolazi kroz najtežu političku krizu od vremena obnove višepartizma, vratimo na pravi put. Prvi korak na tom putu je utvrđivanje istine vezano za lažni drzavni udar od koga je jedinu korist imao Đukanović i njegova stranka", rekao je Mandić.

Knežević je istakao da je Front u Rusiji na više zvaničnih adresa dobio odgovor da nijedan ruski državljanin, ili predstavnik ruske države ne stoji iza dešavanja u Crnoj Gori.

"Ova informacija predstavlja još jednu potvrdu o projektovanoj optužnici crnogorskog režima protiv Rusije ne bi li se ubrzala ratifikacija NATO protokola čiji je ishod nakon pobjede Donalda Trampa veoma neizvjestan. Takođe, želimo i ovdje saopštiti da nijedan lider, rukovodilac i član našeg političkog saveza nikad nije imao nikakve kontakte sa optuženim nacionalistima iz Srbije i pomenutim ruskim državljanima za čije postojanje nismo dobili potvrdu u Rusiji", rekao je Knežević.

Bonus video: