Predstavnici Srba u Crnoj Gori traže od Vučića da zauzda Pink i Informer

Osim Mandića i Kneževića, kod Vučića idu i Drago Perović iz Matice srpske, Momčilo Vuksanović i Budimir Aleksić
146 pregleda 100 komentar(a)
Andrija Mandić, Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Andrija Mandić, Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.12.2016. 08:11h

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primiće 5. decembra političke predstavnike Srba u Crnoj Gori koje prevode članovi predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević.

Funkcioneri Fronta su, uz predstavnike još nekoliko udruženja Srba u Crnoj Gori, početkom novembra tražili prijem kod Vučića kako bi ga upoznali sa "nepodnošljivim položajem u kojem se nalaze i sramotnoj kampanji medija koja se vodi protiv njih".

Potpisnicima pisma stigao je zvaničan odgovor iz Vučićevog kabineta u kojem se navodi da će sastanak biti organizovan 5. decembra.

Osim Mandića i Kneževića, na razgovore sa premijerom idu predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, predsjednik Matice srpske Drago Perović i funkcioner DF-a Budimir Aleksić ispred Instituta za srpsku kulturu.

Potpisnici pisma Vučiću su, između ostalog, upozorili da je medijska histerija protiv srpskog naroda i njegovih predstavnika u Crnoj Gori dostigla vrhunac "kada je, sinhronizovanom akcijom režima i medija iz Srbije, srpski narod optužen za terorizam i organizaciju terorističko-kriminalnog ataka na institucije sistema u danu održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, a kojim je Milo Đukanović prikrio još jednu svoju izbornu krađu".

Oni su od Vučića tražili da zaustavi agresivnu medijsku kampanju televiziju “Pink” i “Informera”.

Potpisnici su naveli da su pritisci posebno pojačani kada se istrajava na tri ključna politička pitanja koja su dio vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda i same Crne Gore “poništavanju odluke o priznavanju Kosova, ukidanju sankcija Rusiji i protivljenju učlanjenju u NATO”.

Bonus video: