Hloben: Parlamentarni dijalog jedini legitiman način borbe

"Sagovornici su naglasili za Crnu Goru veoma važnu ulogu Slovačke koja u drugom polugodištu 2016. predsjedava Evropskom unijom, kao i dokazano prijateljstvo ove države u prethodnoj deceniji", kaže se u saopštenju iz Kabineta predsjednika Skupštine
1 komentar(a)
Roman Hloben, Ivan Brajović, Foto: Skupstina.me
Roman Hloben, Ivan Brajović, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 01.12.2016. 17:15h

Parlamentarni dijalog predstavlja jedini legitiman način političke borbe u demokratiji, što su građani Crne Gore i potvrdili sa izlaznošću od 73,3 odsto na izborima, poručio je slovački ambasador u Podgorici, Roman Hloben.

Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, primio je na njegov zahtjev Hlobena koji je istakao značaj vođenja parlamenta države u predstojećem ključnom periodu evroatlanskih integracija Crne Gore.

"Sagovornici su naglasili za Crnu Goru veoma važnu ulogu Slovačke koja u drugom polugodištu 2016. predsjedava Evropskom unijom, kao i dokazano prijateljstvo ove države u prethodnoj deceniji", kaže se u saopštenju iz Kabineta predsjednika Skupštine.

Brajović je istakao da građani Crne Gore sa posebnim uvažavanjem pamte nedvosmislenu dobronamjernost i angažovanje Slovačke u izazovnom periodu obnavljanja državnosti zemlje.

"Značajna je takođe i sadašnja podrška u otvaranju pregovaračkih poglavlja“, podsjetio je Brajović.

On je informisao Hlobena da crnogorskom parlamentu predstoji intenzivan rad na brojnim zakonskim aktima koji tokom predizborne kampanje nijesu mogli da budu razmatrani.

"Hloben je ponovio jasan stav Slovačke da parlamentarni dijalog predstavlja jedini legitiman način političke borbe u demokratiji, što su građani Crne Gore i potvrdili sa 73,3 odsto izlaska na izbore“, kaže se u saopštenju.

Sastanak je, navodi se, bio prilika da Hloben Brajoviću prenese čestitke predsjednika parlamenta Slovačke, Andreja Danka, kao i ministra inostranih poslova Miroslava Lajčaka.

"Ambasador je takođe najavio formiranje Parlamentarne grupe prijateljstva Slovačke i Crne Gore. Brajović je uputio poziv predsjedniku parlamenta Slovačke da posjeti Crnu Goru prvi put od sticanja nezavisnosti", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: