Uehara: Nastavak snažne podrške Vašingtona Crnoj Gori

Bošković je, dodaje se, naglasio je da će Crna Gora ostati pouzdan partner Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i dati puni doprinos u okviru savezničkih snaga NATO-a
9 komentar(a)
Margaret En Uehara, Foto: Twitter.com/USEmbassyMNE
Margaret En Uehara, Foto: Twitter.com/USEmbassyMNE
Ažurirano: 30.11.2016. 13:44h

Crna Gora će, kao i do sada, imati snažnu podršku Vašingtona u reformi sistema odbrane, poručila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, Margaret En Uehara, tokom razgovora sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

„Uehara je čestitala Boškoviću imenovanje na novu dužnost, te izrazila spremnost za nastavak i jačanje saradnje u oblasti odbrane. Iskazala je uvjerenje da će Crna Gora, kao i do sada, nastaviti sa implementacijom reforme sistema odbrane, i da će na tom putu imati snažnu podršku Vašingtona“, saopšteno je iz Ministarstva.

Bošković je, dodaje se, naglasio je da će Crna Gora ostati pouzdan partner Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i dati puni doprinos u okviru savezničkih snaga NATO-a.

On je zahvalio na sveobuhvatnoj podršci koju SAD u kontinuitetu pružaju Crnoj Gori u domenu evroatlantskih integracija, a posebno u oblasti modernizacije i opremanja crnogorskih oružanih snaga, obuke, školovanja i usavršavanja kadrova u Ministarstvu odbrane i Vojske Crne Gore, kao i zajedničkim vježbama.

„Tokom sastanka potvrđeni su odlični bilateralni odnosi dvije države, ističući da bilateralna saradnja u oblasti odbrane na najbolji način reprezentuje kvalitet tih odnosa“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su, kako navode iz Ministarstva, usaglasili stavove povodom organizacije predstojećih zajedničkih aktivnosti i konstatovali da postoji prostor za još intenzivniju i bolju saradnju u svim funkcionalnim područjima.

Bonus video: