Orav: Ministarstvo impuls saradnji sa Evropskom unijom

Orav je danas razgovarao sa ministrom evropskih poslova, Aleksandarom Andrijom Pejovićem, o aktuelnom stanju i budućim obavezama i planovima u pregovaračkom procesu, s fokusom na rad novoformiranog Ministarstva evropskih poslova
0 komentar(a)
Aivo Orav, Foto: Zoran Đurić
Aivo Orav, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.11.2016. 16:34h

Ministarstvo evropskih poslova daće dodatni impuls saradnji Crne Gore sa Evropskom unjiom (EU), ocijenio je šef Delegacije EU u Podgorici, Aivo Orav, navodeći da očekuje nastavak dobrih rezultata u sprovođenju reformi.

Orav je danas razgovarao sa ministrom evropskih poslova, Aleksandarom Andrijom Pejovićem, o aktuelnom stanju i budućim obavezama i planovima u pregovaračkom procesu, s fokusom na rad novoformiranog Ministarstva evropskih poslova.

„Orav je čestitao na formiranju novog Ministarstva koje će dati dodatni impuls saradnji Crne Gore s EU i istakao očekivanje da će se uspješna koordinacija pregovaračkog procesa, kao i dobri rezultati u sprovođenju reformi nastaviti i u narednom periodu“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Pejović je, kako se navodi, upoznao Orava s ključnim zadacima i ciljevima koje Crna Gora planira realizovati u narednom periodu, u pravcu nastavka održavanja dobre dinamike pregovora i približavanja članstvu u EU.

„Istakao je da će nova Vlada jednakom posvećenošću i odlučnošću nastaviti s reformama i dobrim rezultatima i prenio očekivanje da će se dobar tempo pristupanja nastaviti i u narednom periodu“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: