Lekić optužio Dragaševića: Ucjenjuje radnike koji nisu u DPS-u

Jedan od direktora Vodovoda nije želio da odgovori na optužbe odbornika Fronta u pljevaljskoj Skupštini...
155 pregleda 2 komentar(a)
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 29.11.2016. 08:28h

Odbornik Demokratskog fronta u Pljevljima Milan Lekić optužio je juče pomoćnika direktora za ekonomsko-pravne odnose pljevaljskog preduzeća “Vodovod” Mladena Dragaševića za političku diskriminaciju zaposlenih u tom kolektivu.

On je na sjednici Skupštine opštine kazao da Dragašević, bojeći se da ne bude smijenjen sa tog mjesta, ucjenjuje radnike koji ne podržavaju Demokratsku partiju socijalista.

Dragašević juče nije želio da odgovori na optužbe.

Lekić tvrdi da je novo rukovodstvo “Vodovoda” od prvog dana počelo je da vrši pritisak na zaposlene.

“Prvo su govorili da se u “Vodovod” uvodi stečaj, nakon čega bi svi zaposleni otišli na Biro rada, a onda su paralelno osnovali sindikat DPS-a u preduzeću, koji nije bio reprezentativni u preduzeću. Dragašević poziva radnike i prijeti im da će ukoliko ne budu u tom sindikatu ostati bez posla. Prijet radnicima i sa minimalnim ličnim dohotkom i tehnološkim viškom zaposlenih. Dragašević poziva radnike u kancelariju i upozorava ih da neće biti tehnološki višak, ukoliko se učlane u DPS. Ukoliko ne izađete na izbore, a bilo bi vam pametno da ne izađete, nećete biti tehnološki višak“, rekao je Lekić, koji je do dolaska nove opštinske vlasti 2014. godine bio višegodišnji direktor “Vodovoda”.

On je pozvao izvršnog direktora Čeda Gospića, predsjednika Odbora direktora Avda Ajanovića i predsjednika Opštine Pljevlja Mirka Đačića da ne otpuštaju radnika, koji su proglašeni tehnološkim viškom jer za njih ima rješenja.

“Mi smo jedno vrijeme ćutali i tolerisali vaše postupke... Pa hajde, i mi smo ponekoga zaposlili, ali kada se došlo do faze da se otpuštaju stalno zaposleni radnici, to više ne možemo da tolerišemo. Pozivam sve kolege i radnike iz “Vodovoda” da ovo ne dozvolimo jer se radi o čistoj diskriminaciji. Ima rješenja, mogu ljudi da se prekvalifikuju. Nećemo vam dozvoliti da otpustite ove ljude, a da zapošljavate pred naredne izbore nove“, rekao je Lekić.

Bonus video: