Odbijena Đekina ostavka

Albanske koalicije „Albanci s jedni ciljem“ i „Lista demokratskog saveza“ osporile su pravo koaliciji „Albanci odlučno“ da predstavlja cijeli albanski narod u Crnoj Gori
3 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Samir Adrović
Fatmir Đeka, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 26.11.2016. 17:43h

Glavni odbor Demokratske partije odbio je kasno sinoć ponuđenu ostavku lidera stranke Fatmira Đeke zbog izbornog rezultata na nedavno završenim parlamentrarnim izborima na kojima koalicija DP, GI, Demokratskog saveza i Perspektive nije uspjela da pređe cenzus i osvoji poslanički mandtat. Na sjednici je konstatovano da je koalicija u Ulcinju ostvarila zapažen izborni rezultat što ipak nije moglo nadomjestiti loše izdanje u ostalim mjestima sa albanskim stanovništvom.

"Ostavka je bila moralan čin, GO je odlučio da je odbije i to jednoglasno što me raduje. Zato vjerujem da ćemo u narednom periodu ojačati i homogenizovati partiju i snagu pokazati na lokalnim izborima krajem naredne ili početkom 2018.godine" kazao je Đeka Vijestima.

Članovi GO bili su složni u ocjeni da hitno treba izmijeniti izborni zakon.

“Albanci odlučno“ opet neiskreno

Albanske koalicije „Albanci s jedni ciljem“ i „Lista demokratskog saveza“ osporile su pravo koaliciji „Albanci odlučno“ da predstavlja cijeli albanski narod u Crnoj Gori.

Na izborima je glasalo 17,5 hiljada Albanaca, „Albanci odlučno“ dobili su povjerenje 4.729 birača a naše dvije koalicije 4,9 hiljada. U cilju jasnog informisanja pozivamo javnost da napravi razliku- piše u saopštenju dvije koalicije koje su nakon izbora približile stavove.

Oni dakle iznose svoje stavove, stavove koalicije ili stranaka ali nipošto stavove svih Albanaca u Crnoj Gori. Da su htjeli da imaju širi legitimitet u pregovorima, konsultovali bi i nas ali su bili iskreni baš kao i prije izbora kada su pozivali na unutar albansko jedinstvo- piše u saopštenju.

Bonus video: