DF: Lažni državni udar osmislili Đukanović, Popović, Subotić i Dahlan

Iz DF-a navode da znaju da su Đukanović i Beba Popović neposredno upoznali Katnića sa ovim planom, "lažnim svjedocima i od njega tražili da vodi čitav proces"
74 pregleda 146 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.11.2016. 14:40h

"Puštanjem na slobodu bivšeg teroriste, a sada člana Katnićevog tužilačkog tima, osuđenog ubice dva vojnika u kasarni (za šta je osuđen na samo 7 godina, a odležao 3, što mogu samo saradnici tajne policije za prljave poslove), liječenog psihijatrijskog bolesnika, narkomana i doušnika srpske BIA i crnogorskog ANB, Aleksandra Sinđelića, konačno je pala zavjesa na ovaj jeftino režirani i izvedeni vodvilj, zvani "državni udar" na dan izbora 16.10. Sve je sad jasno. Lažni državni udar je osmišljen od strane vrha ove kriminalne organizacija koja vlada Crnom Gorom, a koju predvode Milo Đukanović, Beba Popović, Cane Subotić i Dahlan, kao odgovor na izvjestan poraz od DF i opozicije na izborima", navodi se u saopštenju Demokratskog fronta. Iz DF-a ističu da su znali za plan "kriminalne bande da po svaku cijenu spriječi poraz DPS-a i pobjedu opozicije, uključujući i angažovanje huligana saradnika policije, koji bi obučeni kao aktivisti DF napali neke režimske medije i sjedište DPS, zbog čega bi policija i tužilaštvo lažno optužili lidere DF koji su trebali biti pohapšeni, a ako se ukaže prilika i likvidirani".

"Upravo je DF, pet dana pred izbore, u pismenoj formi obavijestio VDT Ivicu Stankovica o planovima za izazivanje lažnog državnog udara od strane kriminalne bande. Nakon i ovog poslednjeg čina ove tragikomedije, prekvalifikacije krivičnog djela za Sinđelića, kojeg je Katnić optužio da je zajedno sa Dikićem organizator terorističke grupe, a sada postaje, sa Mirkom Velimirovićem, zvanim Paja, bivšim policajcem iz Zubinog potoka, ključni svjedok, na čijim se iskazima temelji čitav sramni lažni državni udar."

Dodaju da znaju da su Đukanović i Beba Popović neposredno upoznali Katnića sa ovim planom, "lažnim svjedocima i od njega tražili da vodi čitav proces".

"Beba Popović je preko svojih veza sa Jovicom Stanišićem obezbijedio saradnike srpske BIA, Sinđelića i Velimirovića, koji su, najvjerovatnije u zamjenu za novac i obećanje da neće ići u zatvor, pristali da učestvuju u ovoj farsi. Katnić o čitavoj "operaciji" nije informisao ni VDT Ivicu Stankovića, ni policiju, ni ANB, ni Vladu, ni Predsjednika države, ni Ministra odbrane. Akciju je vodio sam. Čak je i lično učestvovao u hapšenju ovih turista i hodočasnika iz Srbije, obučen u pancir i sa dva pištolja za pasom i dvocijevkom. Zbog toga, ANB obavještava Ministra odbrane, na zahtjev NATO, da ANB nema saznanja o planiranju državnog udara. Istu informaciju ima i Ambasada SAD, koja usred ,,državnog udara’’ i napada terorista sa "elementima ruske inostranosti" normalno radi i nema dodatno obezbjeđenje. Za čitav ovaj period Katnić nije upio da obezbijedi nijedan relevantan dokaz kojim može potkrijepiti iskaze doušnika Sindelića i Velimirovića, osim onoga što je pokazao na konferenciji za noinare, gdje su se posebno istakli visokokvalitetni štitnici za međunožje i praćke, što su i građani posebno komentarisali, i čitav slučaj se sada zasniva na iskazima ovih doušnika, koje nijedan ozbiljan sud u nekoj normalnoj državi ne bi prihvatio zbog nekredibiliteta svjedoka i nevjerodostojnosti iskaza", navode iz DF-a. Oni navode i da je uz podršku sa strane, naknadno je iskonstruisana priča o nekim "opasnim kriminalcima sa elementima inostranosti", i javnosti predstavljena dva anonimna Rusa koje Srbija, i pored navodnih dokaza (snimljenih razgovora i oduzetih 125.000 eura) nije uhapsila u Srbiji, i navodno su napustili Srbiju.

"Sad se Katnić našao u nerješivom problemu. Novi "organizatori" nedostupni, stari "organizatori" postali svjedoci saradnici i nalaze se na slobodi, nijednog ozbiljnog dokaza, sa jasnim nalogom od Đukanovića da uhapsi i optuži lidere DF. Čitav ,,slučaj’’ mu se zasniva na teško kompromitovanim Sinđi i Paji. Upozorili smo i Katnića i njegovog šefa Đukanovića da se ne igraju vatrom i ne uvlače zemlju u otvoreni fašizam, montirane procese, pravno i svako nasilje, progon opozicije i neistomišljenika i zloupotrebu posrnulih institucija države. Pozivamo VDT Stankovića da suspenduje Katnića i protiv njega otvori izviđaj zbog učestvovanja u kriminaloj organizaciji koja je planirala, organizovala i izvela jedini stvarni državni udar, i onemogućila slobodno izjašnjavanje građana na izborima, čime su udarili na temeljne vrijednosti ustavnog poretka kao što su suverenost, demokratija, vladavina prava i ljudska prava i slobode. Samo čin prekvalifikacije krivičnog djela za Sinđelića, morao bi biti dovoljan profesionalni razlog Stankoviću da suspenduje Katnića i otvori istragu o okolnostima, činjenicama i motivima koji su doveli do ove sramne prekvalifikacije krivičnog djela za ,,teroristu" Sindjelića. Pogotovo što i neki drugi optuženi u slučaju Marović, ukazuju na određene nejasne okolnosti o tajnim i privatnim pregovorima sa Marovićem za smanjenje kazne, uz moguću kompenzaciju za novac. Simbolične kazne Maroviću ukazuju na osnovanu sumnju da je Katnić zlupotrebio svoja ovlašćenja i prilikom sklapanja Sporazuma o krivici sa Svetozarom Marovićem, prihvatio sramotno blage kazne zatvora i novčane kazne za pljačku preko 400 mil EUR koje je kriminalna banda DPS u Budvi otela od grada i države. Politički progon DF-a od strane Mila Đukanovića može zemlju uvesti u nestabilnost i izazvati haos, i na Stankoviću je da povuče pravi profesionalni i državnički potez i odmah suspenduje svog tužioca koji djeluje izvan i iznad zakona i svojih ovlašćenja, suspenduje i smanji štetu koja je već načinjena ugledu države i tužilaštva. U slučaju da to ne smije, ne želi ili ne može da uradi, pozivamo ga da podnese ostavku i tako sačuva svoje lično i profesionalno dostajanstvo i pošalje jasnu poruku o ovim nepočinstvima koje je Katnić po nalogu Đukanovića radio", zaključuje se.

Bonus video: