U četvrtak biraju šefa Skupštine

Za predsjednika parlamenta trebalo bi da bude izabran lider Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović. Jedan od kandidata za potpredsjednicu iz DPS-a je Marta Šćepanović. Ukoliko mandatar za sastav Vlade Duško Marković obezbijedi podršku koalicije “Albanci odlučno”, potpredsjednik iz redova manjina biće funkcioner Force Genci Nimanbegu
0 komentar(a)
SKupština Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
SKupština Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2016. 14:56h

Sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo parlamenta biće održana u četvrtak.

Na prvoj redovnoj sjednici nakon konstituisanja parlamenta, osim predsjednika Skupštine, biće izabrani i potpredsjednici iz Demokratske partije socijalista (DPS) i manjinskih partija, dok je jedno potpredsjedničko mjesto namijenjeno opoziciji.

Za predsjednika parlamenta trebalo bi da bude izabran lider Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović. Jedan od kandidata za potpredsjednicu iz DPS-a je Marta Šćepanović. Ukoliko mandatar za sastav Vlade Duško Marković obezbijedi podršku koalicije “Albanci odlučno”, potpredsjednik iz redova manjina biće funkcioner Force Genci Nimanbegu.

Potpredsjednik koji će u rukovodstvu parlamenta predstavljati opoziciju neće biti predložen na narednoj sjednici, jer opozicija bojkotuje rad Skupštine. Opozicija traži da se do kraja ispitaju navodi o “državnom udaru”. Prije nego poslanici izaberu rukovodstvo parlamenta, biće izabran predsjednik i članovi Administrativnog odbora.

Bonus video: