NOVA: DPS i Milo Đukanović doveli CG u mnoga poniženja

"Dakle, dok se ova vlast bavi organizovanjem sahrane za pripadnike njemačkog Vermahta, istovremeno ne pokazuje bilo kakvo interesovanje da se na dostojan način sahrane naši ljudi, pretežno civili, koji su nedužni ginuli tokom Drugog svjetskog rata"
12 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.11.2016. 15:26h

Nova srpska demokratija saopštila je da je politika DPS-a i predsjednika te partije Mila Đukanovića dovela Crnu Goru u mnoga poniženja.

"Marionetska politika DPS-a i šefa te organizacije dovela je Crnu Goru u mnoga poniženja. To se naročito ogleda u nediplomatskim i sramnim potezima prema onim državama koje su nam bile i jesu istorijski saveznici i poltronskom odnosu prema onim zemljama koje to nijesu bile. Takva nemoralna i izdajnička politika, čija je personifikacija Milo Đukanović, rezultirala je time da se danas, na jednoj strani, u našoj zemlji podižu spomenici i obilježavaju groblja pripadnicima okupatorske vojske iz Drugog svjetskog rata, a na drugoj na hiljade ljudi iz Crne Gore, koji su stradali u istom ratu, nemaju groba, što govori o odnosu crnogorskog režima prema svome narodu" saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

U saopštenju se dodaje da je jedan od drastičnijih primjera taj da "još uvijek nijesu dostojno sahranjeni na stotine Podgoričana koji su stradali tokom savezničkog bombardovanja 1944. godine, već njihovi zemni ostaci još uvijek trunu u masovnim grobnicama, i godinama ih raznose građevinske mašine raznih investitora."

"Dakle, dok se ova vlast bavi organizovanjem sahrane za pripadnike njemačkog Vermahta, istovremeno ne pokazuje bilo kakvo interesovanje da se na dostojan način sahrane naši ljudi, pretežno civili, koji su nedužni ginuli tokom Drugog svjetskog rata. Svaki čovjek ima pravo na grob i grobovi ne bi trebali da su bilo kome neprijatelji, ali nama smetaju ti dvostruki aršini u kojima aktuelni režim ne dozvoljava pravo na grob i obilježje za više od 10.000 naših sunarodnika razasutih od crkve Sv. Đorđa u Podgorici do Kočevskog Roga u Sloveniji, a da istovremeno, na drugoj strani, prema onima koji su nekad okupirali našu otadžbinu, postupa na sasvim drugačiji način",saopštili su iz Nove srpske demokratije.

Bonus video: