CDT: Opština Tivat nije objavila analitičke kartice u roku

"Istraživači CDT-a su izvršili provjeru 15. novembra, kada informacije nijesu bile objavljene, o čemu dostavljamo dokaz"
51 pregleda 0 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 17.11.2016. 15:17h

Nijesu tačne tvrdnje opštine Tivat da je "nastavila redovno objavljivati analitičke kartice sa svih računa koje ima u posjedu, i na to na svom zvaničnom sajtu, na sedmodnevnom nivou“. Opština Tivat nije u propisanom roku, 14. novembra, objavila analitičke kartice za period 7-13. novembar, navode iz Centra za demokratsku tranziciju.

"Istraživači CDT-a su izvršili provjeru 15. novembra, kada informacije nijesu bile objavljene, o čemu dostavljamo dokaz u prilogu na kome se jasno vidi datum i vrijeme monitoringa kao i to sa analitičke kartice za navedeni period nijesu bile objavljene. Takođe, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja (MPRR) nije u propisanom roku, 14. novembra, objavilo analitičke kartice u za to posebno namijenjenoj sekciji njihovog sajta "Analitičke kartice i putni nalozi"", navodi se.

Kako dodaju iz CDT-a, njihovi istraživači su i to provjerili 15. novembra, o čemu su priložili dokaz.

"Sva naša istraživanja se rade na osnovu profesionalno pripremljenih metodologija i u našim bazama podataka postoje dokazi za svako izrečeno tvrđenje. Budući da smo naš posao uradili poštujući standarde objektivnih istraživanja nema prostora za javno iznošenje sumnji o nekim tendencioznim namjerama naše organizacije. Na isti način ćemo postupati sa svim institucijama i skretati pažnju na kršenja vodeći se javnim interesom i poštovanjem zakona Crne Gore", zaključuju iz CDT-a.

Bonus video: