U Tivtu zasijedao Dječiji parlament

Najmađim parlamentarcima na njihovom angažovanju i energiji zahvalila se Kristina Petrović iz Sekretarijata za mlade, sport i sociijalna pitanja Opštine Tivat
0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 17.11.2016. 13:20h

Čelnici Tivta – predsjednica Opštine dr Snežana Matijević i predsjednik lokalnog parlamenta Ivan Novosel bili su danas u nesvakidašnjoj prlici da "polažu račune“ najmlađim stanovnicima tog grada.

Naime, obilježavajući 20.novembra - dan kada je Generalna skupština UN usvojila Deklraciju i Konvenciju o pravima djeteta, u Tivtu je danas u zgradi Opštine zasijedao Dječiji parlament. Nesvakidašnjom Skupštinom predsjedavala je učenica Anastasija Kovačević, uz asistenciju sekretarke Valentine Halili.

Učenici tivatskih škola tom su prilikom opštinarima postavili brojna i interesantna pitanja, na koja su pored gradonačelnice i predsjednika SO, odgovarali i sekretari Sekretarijata i rukovodioci opštinskih službi.

U fokusu interesovanja djece bile su teme koja se direknto njih samih i najviše tiču, poput toga što Opština namjerava da učini da se poveća bezbjednost đaka na prelazima magistrale kod Osnovne i kod Muzičke škole, kad će početi izgradnja novih sportskih terena, kada će se otvoriti nove prostorije za rad mladih, šta je Opština uradila na edukaciji mladih o pitanjima ekologije i zaštite životne sredine, te opasnosti od narkomanije, zašto škola prokišnjava, hoće li biti popusta za učenika u autobuskom i taksi prevozu….

Najmađim parlamentarcima na njihovom angažovanju i energiji zahvalila se Kristina Petrović iz Sekretarijata za mlade, sport i sociijalna pitanja Opštine Tivat.

Bonus video: