Izvještaj DRI: Bošnjačkoj stranci nedostaju računi

Navodi se i da u finansijskom izvještaju BS nema adekvatne dokumentacije za isplaćenih 1.127 eura
9 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Savo Prelević
Rafet Husović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.11.2016. 06:59h

Državna revizorska institucija (DRI) dala je uslovno mišljenje na finansijski izvještaj Bošnjačke stranke (BS), jer nije dostavila račune za pojedine troškove niti je usaglasila podatake o stalnoj imovini stranke.

U izvještaju DRI se, između ostalog, navodi da je partija Rafeta Husovića sa zaposlenima u stranci zaključivala ugovore o djelu umjesto ugovora o radu. Stranka je, kako se ističe, prošle godine prosječno zapošljavala 15 osoba, ali za neke od njih nije raspisivala javni oglas.

“Subjekt revizije shodno članu 26 Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti je dužan da prilikom zapošljavanja Zavodu za zapošljavanje prijavi slobodna radna mjesta radi praćenja ponude i tražnje na tržištu rada”, piše u izvještaju DRI.

Bošnjačka stranka, kako se ističe, nije obezbijedila evidenciju blagajničkog poslovanja opštinskih odbora, dok je za utrošenih sedam hiljada eura za službeno vozilo dostavila putne naloge, ali ne i fiskalne račune. Navodi se i da u finansijskom izvještaju BS nema adekvatne dokumentacije za isplaćenih 1.127 eura.

“Gotovinski isplaćeni troškovi u iznosu od 549 pravdani su nefiskalnim računima, a troškovi isplaćeni sa žiro-računa u iznosu od 578 nisu dokumentovani”, navodi se u izvještaju.

Stranka je, kako se ističe, prošle godine iz privatnih izvora finansirana sa 20.406 eura, a od članarina je prihodovala 15.094 eura. Na gorivo je potrošeno 3.682 dok je za službena putovanja isplaćeno 5.254 eura. Partija je kako se navodi na donacije utrošila 2.045 eura, reprezentacije 754 eura, dok je na kancelarijski materijal potrošila 253 eura.

Bonus video: