Zenović: Ugovori organizovane kriminalne grupe DPS biće predmet revizije

"Sa rezultatom i stanjem ćemo izaći pred građane i preduzeti sve zakonske korake kako bismo naplatili višemilionske dugove prema opštini i evidentirali sva založna prava na imovini svih građana i pravni osnov zasnivanja tih prava", rekao je Zenović
7 komentar(a)
Đorđe Zenović, Foto: Demokratska Crna Gora
Đorđe Zenović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 15.11.2016. 17:12h

Čim uspostavimo vlast u Budvi i formirao sve organe veoma ozbiljno ćemo se posvetiti svođenju bilansa u državnoj kasi i formiranju registra pokretnih i nepokretnih stvari u vlasništvu opštine, kazao je danas Đorđe Zenović član budvanskog odbora Demokratske Crne Gore..

"Sa rezultatom i stanjem ćemo izaći pred građane i preduzeti sve zakonske korake kako bismo naplatili višemilionske dugove prema opštini i evidentirali sva založna prava na imovini svih građana i pravni osnov zasnivanja tih prava. Takođe, brojni ugovori koje je organizovana kriminalna grupa DPS sklapala sa svojim članovima ili pridružnicama će biti predmet revizije i svaki za koji se utvrdi da u neravnopravan položaj stavlja opštinu, ili ima elemente ništavosti, će takođe biti premet postupka za ocjenu ništavosti i stavljanja van pravnog dejstva svih, ili pojedinih odredbi", istakao je Zenović.

Par dana uoči formiranja nove vlasti u Budvi, lokalna kasa ispražnjena je do posljednjeg centa.

On je rekao da su znali smo da će ih prilikom preuzimanja vlasti u Budvi sačekati i prazna kasa i brojni drugi problemi.

"Na to smo i pred izbore ukazivali građanima Budve koji su, svjesni da je DPS odgovoran za takvo stanje kao i ko je za razliku od njih spreman i kadar da se nosi sa tim problemima, svoj stav rekli na lokalnim izborima. Demokrate su pred građane sasvim otvoreno, jasno i direktno izašle sa stavom da neće biti lako, ali da ćemo uz pomoć kolega iz opozicije i svih dobronamjernih sugrađana uspjeti da stabilizujemo finansijske, socijalne, urbanističko-komunalne i društvene prilike u Budvi. Iz tog razloga ne treba nikoga da plaše poslednji potezi centralne vlasti, pa ni to što je u petak Vladin fond za obeštećenja od opštine prinudno naplatio 980.000 eura", kazao je Zenović.

On ističe da ne čudi ni momenat koji je odabran za prinudnu naplatu, koja se desila pred sam čin fomiranja nove vlasti u Budvi, kako bi se ta ista vlast već u prvom mjesecu rukovođenja dovela u nezavidnu situaciju.

"Sasim razumljivo je svakome ko iole poznaje način funkcionisanja i vrijednosne kvalitete koji se baštine u DPS-u to što su nekoliko mjeseci pred izbore, uz dosluh sa centralom DPS-a, Vladom i brojnim povjeriocima koje dominatno čine njihovi simpatizeri i partneri u raznim vidovima službenih zloupotreba i mahinacija, kupovali socijalni mir kao jedan vid predizborne kampanje. Uredno su sve zarade do novembarske isplaćene zaposlenima u javnom sektoru. Urednije nego ikad su se naplaćivali dugovi prema opštini i takav priliv sredstava, koji nije bio praksa za 4 godine mandata DPS-a, je omogućio redovno servisiranje svih potreba građana. Čak ni to, pored već opštepoznate metode kupovanja glasova i ucjena, nije pomoglo DPS-u da u Budvi ubjedi građane da su pravi izbor", objasnio je Zenović.

Po njegovim riječima, ova prinudna naplata od strane Fonda za obeštećenje ne treba da plaši građane, iako je u ovom momentu sasvim sigurno ispraznila opštinsku kasu.

"Naići ćemo i na mnoge druge vidove opstrukcije, ali uvjeravamo javnost da imamo mehanizme za odbranu od istih i da će u krajnjem rezultat našeg upravljanja lokalnom upravom biti stabilizacija prilika. Konačno, poručujemo i centralnoj vlasti da ćemo biti iskreni partneri i da u nama neće naći neprijatelja za sve što je u isljučivom interesu svih građana, a u skladu sa principima i načelima kojima su ti građani dali podršku, bez obzira na njihove moguće destruktivne korake", zaključio je Zenović.

Bonus video: