Liberalna partija bi sport, BS poljoprivredu

Vrlo su nam interesantni resori koji se tiču tog ekonomskog segmenta, regionalnog razvoja, poljoprivrede, kažu iz BS
56 pregleda 18 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Savo Prelević
Rafet Husović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2016. 08:09h

Bošnjačka stranka zainteresovana je za resore koji se tiču ekonomskog segmenta, regionalnog razvoja, poljoprivrede, dok Liberalna partija puca na resor sporta.

Iz partije Rafeta Husovića juče je poručeno da će platforma partija manjinskih naroda biti usaglašena naredne sedmice, nakon čega će krenuti u zvanične pregovore sa DPS-om. Portparol BS Sead Šahman potvrdio je da je ta partija zainteresovana da zadrži resor regionalnog razvoja koji i u aktuelnoj Vladi pokriva Husović, a želja BS je sada i Ministarstvo poljoprivrede. “Vrlo su nam interesantni resori koji se tiču tog ekonomskog segmenta, regionalnog razvoja, poljoprivrede i tako dalje, ali to će zavisiti i od dogovora koji će uslijediti nakon usaglašavanja platforme”, rekao je Šahman agenciji MINA.

Lider LP-a, koji je na izborima nastupio u sklopu liste DPS-a, Andrija Popović juče je pozvao na povratak resora mladih i sporta i to kao posebnog ministarstva, za koje očekuje da će pripasti njegovoj partiji shodno predizbornom koalicionom sporazumu sa DPS-om. Iz HGI su najavili da DPS-u neće slati “megalomanske zahtjeve”. “Ono što je sigurno, to je da HGI neće nastupati ucjenjivački. Naši zahtjevi neće biti megalomanski, nego konstruktivni, i na opšte dobro svih građana Crne Gore” kazao je nosilac liste na izborima Adrijan Vuksanović.

Iz civilnog sektora pozivaju da se naredna vlada svede na 10 ministarstava. Koordinator u Centru za građansko obrazovanje, Vladimir Vučković, rekao je da sadašnja Vlada jedna od najglomaznijih u Evropi sa 24 člana (premijer, šest potpredsjednika i 17 ministara). “U skladu sa trenutnim unutrašnjim i vanjsko-političkim prioritetima preporuka je da nova Vlada Crne Gore ima Ministarstvo finansija i ekonomskih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo pravde, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvjete, nauke i sporta, Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo održivog razvoja, poljoprivrede i turizma, i Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Bonus video: