SNP: Izvještaj Evropske komisije za CG potvrdio ograničen napredak

Potpredsjednici SNP-a, Veselin Bakić i Danijela Pavićević, i sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora, Spasoje Kovačević, razgovarali su danas sa Oravom, koji je SNP-u predao Izvještaj EK o Crnoj Gori za 2016. godinu
1 komentar(a)
SNP i Orav
SNP i Orav
Ažurirano: 11.11.2016. 16:00h

Izvještaj Evropske komisije (EK) potvrdio je da značajnog i vidnog napretka na najvažnijim poljima i dalje nema ili je veoma ograničen, saopštili su predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Podgorici, Aivom Oravom.

Potpredsjednici SNP-a, Veselin Bakić i Danijela Pavićević, i sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora, Spasoje Kovačević, razgovarali su danas sa Oravom, koji je SNP-u predao Izvještaj EK o Crnoj Gori za 2016. godinu.

“Bakić je naveo da Izvještaj potvrđuje ono na šta je naša partija kroz konstruktivan i aktivan pristup konstantno ukazivala – značajnog i vidnog napretka na najvažnijim poljima i dalje nema ili je veoma ograničen”, saopšteno je iz SNP-a.

Bakić je poručio da je apsolutno nedopustiva i poražavajuća činjenica da i poslije višedecenijskog razvoja parlamentarizma, crnogorsko društvo i dalje nema slobodan i demokratski izborni proces.

“Takođe, predstavnici SNP-a su podsjetili da se, nažalost, nije mnogo odmaklo ni kada su u pitanju vladavina prava, pošto je korupcija i dalje rasprostranjena u mnogim oblastima, što se i konstatuje u Izvještaju EK”, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz SNP-a, posebno zabrinjava katastrofalna situacija u socijalno-ekonomskoj sferi, “na šta je SNP permanetno ukazivao, a što se sada reflektuje kroz enormno povećanje nivoa javnog duga koji predstavlja ozbiljnu prijetnju za fiskalnu održivost Crne Gore”.

“Podsjećajući da RTCG treba da bude istinski Javni servis, posebno imajući u vidu da tu medijsku kuću finansiraju građani Crne Gore, Pavićević je ukazala na važnost osiguranja uređivačke i finansijske nezavisnosti RTCG od političkog uticaja, kao i obezbjeđenja da sve promjene u menadžmentu budu u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju.

SNP će, kako su poručili, i ubuduće nastaviti da na odgovoran i konstruktivan način, kroz demokratske vidove izražavanja stavova, doprinosi uspostavljanju najkvalitetnijih i održivih rješenja u interesu svih građana Crne Gore i podizanja standarda i kvaliteta života.

Bonus video: