SDP: Preko beogradskog najamnika hoće da vrate RTCG u fabriku laži DPS-a

"RTCG, a posebno TVCG je u izbornoj kampanji pokazala bazičnu objektivnost iz koje se vidi da se urednički tim trudio da pokaže novo lice u odnosu na ranije periode iako i dalje nije na onom nivou kakvu bi građani Crne Gore željeli da vide"
0 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.11.2016. 15:03h

Evropska komisija je i u izvještaju za 2016-tu godinu navela da urednička nezavisnost RTCG treba da bude prioritet čime je poručeno da to nije bio slučaj u prethodnom periodu, piše u saopštenju Socijaldemkratske partije.

"RTCG, a posebno TVCG je u izbornoj kampanji pokazala bazičnu objektivnost iz koje se vidi da se urednički tim trudio da pokaže novo lice u odnosu na ranije periode iako i dalje nije na onom nivou kakvu bi građani Crne Gore željeli da vide. Upravo zato što počinje da liči na pravi crnogorski nacionalni javni servis, Pink-Informer koncern želi grubim nasiljem da ga vrati pod svoju kontrolu, kao u najboljem vremenu Radojke Rutović i njenog štićenika koji je sada poslanik DPS-a", saopšteno je iz te stranke.

Iz SDP-a su pozvali da se izbor novog direktora sprovede u skladu za zakonom, kako bi se dokazala nezavisnog RTCG-a.

"Dokle ide poniženje još jedne važne institucije Crne Gore vidi se što pokušavaju da dovedu najamnika iz beogradskih sivih zona da Javni servis ponovo vrati među fabrike laži DPS-a. Upozoravamo ih da demokratska javnost neće dopustiti multiplikovanje njihovih Pinkova, Farmi i Informera koje treba da finansiraju svi nasi građani. Zato, pozivamo nadležne u RTCG da proceduru izbora novog direktora TVCG sprovedu transparentno i u skladu sa zakonima i pravilima, kako bismo imali istinski nezavisan Javni servis svih građana Crne Gore", zaključeno je u SDP-u.

Bonus video: