Obradović neka opet razmisli

“Funkcioneri SD trebalo da se stide pred Obradovićevom porodicom”
9 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Savo Prelević
Mladen Bojanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2016. 07:20h

Bivši poslanik, koji je otkrio aferu “Ramada”, Mladen Bojanić nije zadovoljan njenim epilogom, jer smatra da se Tužilaštvo nije potrudilo da procesuira osobe koje su zaista odgovorne za zloupotebu državnog novca u partijske svrhe.

Suđenje direktoru Direkcije za željeznice Nebojši Obradoviću počeće 17. novembra ove godine u Višem sudu, a po optužnici Specijalnog tužilaštva za zloupotrebu službenog položaja jer je iz kase Ministarstva saobraćaja platio račun za konvenciju SD i za zakup sale u podgoričkom hotelu “Ramada”.

Zaprijećena kazna za to je od šest mjeseci do pet godina, bez mogućnosti uslovne osude.

Bojanić je pozvao Obradovića da razmisli “koliko mu je sigurna opcija da sakrivanjem odgovornih izbjegne zatvor”. On je “Vijestima” kazao da bi funkcioneri SD-a Ivan Brajović, Emil Durumbašić, Vujica Lazović i Damir Šehović trebalo da se stide pred Obradovićevom porodicom, ako se ne srame svojih postupaka. Bojanić kaže da je samo tužilaštvu nepoznato da su oni odgovorni za ovu zloupotrebu, kao i da to dokumentacija koju im je dostavio nedvosmisleno dokazuje. Poziv da svjedoči dobila je bivša menadžerka Patricija Pobrić, koja je zbog pomoći Bojaniću dobila otkaz. M.R

Bonus video: