Krivokapić: Pretpostavka političke stabilnosti je organizacija fer i slobodnih izbora

"Krivokapić je naveo da je od velikog značaja za razvoj demokratije u Crnoj Gori proučiti sve oblasti i sugestije koje se nalaze u Izvještaju, kako bi Crna Gora kvalitetnije napredovala prema EU", navodi se u saopštenju
30 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Aivo Orav, Foto: SDP
Ranko Krivokapić, Aivo Orav, Foto: SDP
Ažurirano: 10.11.2016. 18:15h

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić sastao se sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom koji mu je uručio Izvještaj za 2016. godinu sačinjen od strane Evropske komisije.

"Krivokapić je naveo da je od velikog značaja za razvoj demokratije u Crnoj Gori proučiti sve oblasti i sugestije koje se nalaze u Izvještaju, kako bi Crna Gora kvalitetnije napredovala prema EU", navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a je saopšteno da je Krivokapić ponovio da je osnovna pretpostavka političke stabilnosti organizacija fer i slobodnih izbora čiji će rezultati biti nesporni za sve učesnike u izbornom procesu. On je istakao da je SDP i u ranijim fazama davala presudan doprinos izgrađivanju političke stabilnosti kroz prije svega afirmisanje kulture dijaloga izmedju vlasti i opozicije.

"Zahvaljujući tom dijalogu u parlamentu omogućili smo da Crna Gora, kroz zajednička glasanja u Skupštini oko ključnih pitanja za proces EU integracija, obezbijedi brzo kretanje države Crne Gore u dosadašnjem toku procesa, rekao je Krivokapić. On je iskazao zabrinutost sto neki politički subjekti ili pojedinci, dijeleći tzv. patriotske lekcije, sve više pokušavaju da Crnu Goru permanentno dijele i sukobljavaju, iskazujući time nedemokratsku i antievropsku matricu poistovjećivanja Crne Gore sa samim sobom. U tom kontesktu Krivokapić je naglasio da je proces EU integracija proces cijelog društva i države oko kojega na sreću postoji konsenzus svih političkih subjekata. Krivokapić je na kraju zahvalio Oravu na predaji Izvještaja i doprinosu koji Delegacija EU u Crnoj Gori daje demokratskim procesima", zaključeno je u soapštenju.

Bonus video: