Bečić: Nema pomaka u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

U saopštenju se dodaje da je predsjednik Demokrata ambasadora Orava upoznao sa poraznom činjenicom da je Vlada odluku o novom kreditnom zaduženju donijela na telefonskoj sjednici, te da je, kako je istakao, još poraznija činjenica da se naša vlast po pravilu zadužuje za potrošnju
5 komentar(a)
Aleksa Bečić, Aivo Orav, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Aivo Orav, Foto: Demokrate
Ažurirano: 10.11.2016. 17:56h

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasador Aivo Orav, posjetio je Demokratsku Crnu Goru i predsjedniku Demokrata, Aleksi Bečiću, uručio Izvještaj Evropske Komisije o Crnoj Gori za 2016. godinu.

"Predsjednik Bečić se visokom gostu zahvalio što je posjetio prostorije Demokrata i prenio mu nepodijeljeni utisak svakog objektivnog poznavaoca prilika u našoj državi da se Crna Gora nalazi u dramatičnoj socio-ekonomskoj situaciji, budući da smo dobrano prešli gornje granice kriterijuma iz Mastrihta, što nije svojstveno nijednoj zemlji u regionu", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je predsjednik Demokrata ambasadora Orava upoznao sa poraznom činjenicom da je Vlada odluku o novom kreditnom zaduženju donijela na telefonskoj sjednici, te da je, kako je istakao, još poraznija činjenica da se naša vlast po pravilu zadužuje za potrošnju.

"To nije i ne može biti nešto što je ekonomski prosperitet, već govori o tome da je privredna aktivnost na veoma niskom nivou, da nemamo stvaranje nove vrijednosti, da sa ovakvom strukturom vlasti imamo samo pravno i ekonomsko posrnuće Crne Gore“, jasan je bio Bečić.

Predsjednik Demokrata je naglasio da je očigledno da nema pomaka u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, da se sa DPS-om nikada ne mogu zatvoriti poglavlja 23 i 24, ali je šefu Delegacije EU prenio i svoje nezadovoljstvo radom Specijalnog tužilaštva, imajući u vidu da veliki broj slučajeva koje su Demokrate procesuirale nije naišao na efikasnu reakciju tužilaštva usljed političkih uticaja i pritisaka na njegov rad, iako se radi o obilju dokaza koje smo priložili, a koje niko do današnjeg dana nije osporio.

"Predsjednik Bečić je predstavnika EU u Crnoj Gori informisao i da će Demokrate, Ključ i SDP dostaviti njima, drugim međunarodnim institucijama, državnim organima i predstavnicima diplomatskog kora u Crnoj Gori kompletan Izvještaj građanske opozicije o povredama izbornih prava i sloboda na parlamentarnim izborima 2016. godine, sa kredibilnim dokazima o izbornim zloupotrebama. Predsjednik Demokrata je zaključio riječima da „činjenica da 39 poslanika ne priznaje ove izbore predstavlja znak uzvika za mnoge", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: