DNP: Knežević će tužiti Pink, Informer, Dnevne novine, Pobjedu i CDM

"Osim što sprovode javni linč istaknutih opozicionih političara bez ijedne činjenice ili dokaza, svakodnevno se crtaju mete visokim funkcionerima DF-a, medju kojima je jedan od posebno istaknutih i Knežević", navodi se u saopštenju DNP
870 pregleda 30 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Youtube.com
Milan Knežević, Foto: Youtube.com
Ažurirano: 10.11.2016. 12:51h

Zbog kontinuiranog i orkestriranog iznošenja brutalnih neistina i podmetačina na njegov račun član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP), Milan Knežević će u cilju zaštite svog ugleda i časti tužiti medijske kuće "Pink", "Informer", "Dnevne novine", "Pobjedu" i portal "CDM", saopšteno je danas iz DNP.

"Ovi tzv. mediji, svakodnevno, dezavuišu javnost iznošenjem netačnih konstrukcija i izmišljotina na račun Kneževića sa isključivom namjerom omalovažavanja njegove ličnosti i integriteta kao i ugrožavanja njegove bezbjednosti. Na taj način, osim što sprovode javni linč istaknutih opozicionih političara bez ijedne činjenice ili dokaza, svakodnevno se crtaju mete visokim funkcionerima DF-a, medju kojima je jedan od posebno istaknutih i Knežević", navodi se u saopštenju DNP.

Dodaje se da se nedostatak svake vrste javne odgovornosti koji je prisutan u Crnoj Gori, reflektovao i na nedostatak za javno izgovorenu ili napisanu riječ, čime je dozvoljeno režimskim medijima da brutalno iznose netačne tvrdnje i konstruišu monstruozne priče o političkim protivnicima režima.

"Svjedoci smo da su danas, pojedini "mediji" najprljavije oružje za obračunavanje vlasti sa predstavnicima opozicije i da oni koriste direktnu podršku vlasti i njenih tajnih službi kako bi sprovodili monstruoznu propagandnu hajku. Posebno je zabrinjavajuća činjenica što netačni navodi i optužbe koji se u kontinuitetu iznose, nisu sankcionisani od onih kojima je to službena dužnost. Sa druge strane, neko u Crnoj Gori usled nedostatka bilo kakvih dokaza, očigledno želi da medijske navode kojima se izmišljaju događaji i pojave, iskoristi kao podlogu za pokretanje unaprijed izmontiranih procesa. Postupak koji će pokrenuti Knežević, biće javna prilika da ovi tzv. mediji dokažu istinitost svojh navoda i jasna potvrda da će svaki funkcioner DF-a čak i pred zarobljenim isntitucijama pravosuđa, razobličiti instuticionalno medijsko mafijašku hobotnicu", rekli su iz DNP.

Iz ove partije navode da su svjesni da su ove, kako tvrde metode režimskog obračuna sa opozicionim liderima poslednja linije odbrane u svim totalitarnim društvima u kojima se javnost svakodnevno zasipa neistinama iz medijskih, mafijaških i parapolitičkih krugova koji su u sprezi, ali i naznaka su da se bliži politički kraj onih koji opstaju na podmetačinama i naručenim konstukcijama o navodnim terorističkim akcijama i konstantnoj ugroženosti države.

"DNP i Demokratski front u cjelini, ne da se nisu uplašili konstrukcija i prijetnji Đukanovićevog medijskog i mafijaškog splina, već su još odlučniji i spremniji za konačan demokratski obračun s njim", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: