SAD neće promijeniti odnose prema CG: Ne moramo da se plašimo Trampa

Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić potvrdila je juče da ne očekuje probleme jer je prilikom junske posjete SAD “prepoznala punu podršku članstvu” Crne Gore senatora koji su uz Trampa
86 pregleda 0 komentar(a)
Margaret En Uehata Srđan Darmanović, Foto: US embassy Podgorica
Margaret En Uehata Srđan Darmanović, Foto: US embassy Podgorica
Ažurirano: 10.11.2016. 07:43h

Nije za očekivati da će se spoljna politika SAD promijeniti prema Crnoj Gori, jer smo realno suviše mali da bi se na nama te promjene mjerile, kazao je o izboru Donalda Trampa za predsjednika saradnik Centra za građansko obrazovanje Vladimir Vučković.

“Takođe, Bijela kuća je već uputila Kongresu predlog za ratifikovanjem Pristupnog protokola i teško da tu može biti ikakvih promjena”, kazao je stručnjak za međunarodne odnose na pitanje “Vijesti” kako će njegov izbor uticati na Crnu Goru i ulazak u NATO.

Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić potvrdila je juče da ne očekuje probleme jer je prilikom junske posjete SAD “prepoznala punu podršku članstvu” Crne Gore senatora koji su uz Trampa.

U to su sigurne i partije na vlasti i opoziciji. “Očekujemo završetak započetog procesa - punopravno članstvo Crne Gore u NATO do sredine” 2017, kazao je za “Vijesti” politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, dok su u Demokratama kazali “najvjerovatnije ne, a ne bi ni trebalo”.

Ambasadorka SAD Margaret En Uehara je juče istakla da će nova američka administracija i nova crnogorska vlada nastaviti da jačaju partnerstvo.

Međutim, Demokrate od novih vlasti očekuju da “konačno shvate sa kim imaju posla kada je u pitanju do skoro vladajuća garnitura u Crnoj Gori”.

Čestiku Trampu juče je uputio premijer Milo Đukanović.

Bonus video: