Đukanović čestitao Donaldu Trampu izbor za predsjednika

"Uvjeren sam da će pod Vašim vođstvom Amerika nastaviti da igra nezamjenjivu ulogu u svijetu u pravcu stabilizacije globalnih prilika, i traženja odgovora na savremene izazove“ – navodi se u čestitki Đukanovića
22 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2016. 16:01h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je izabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu pobjedu na izborima.

„Povodom Vašeg izbora za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za uspješno obavljanje ove visoke dužnosti, na dobrobit Vaše zemlje i Vašeg naroda. Uvjeren sam da će pod Vašim vođstvom Amerika nastaviti da igra nezamjenjivu ulogu u svijetu u pravcu stabilizacije globalnih prilika, i traženja odgovora na savremene izazove“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Đukanović je naveo u čestitki da Crna Gora veoma cijeni tradicionalno prijateljstvo sa SAD i nivo odnosa i saradnje koji je prerastao u strateško partnerstvo, osnaženo kontinuiranom podrškom Vašingtona demokratskom razvoju Crne Gore i njenom evroatlantskom putu.

„To će, siguran sam, biti potvrđeno i skorom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore Alijansi, što je i u interesu stabilnosti cijelog regiona“ – zaključuje se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića upućenoj izabranom predsjedniku SAD Donaldu Trampu.

Bonus video: