DPS: Svima je jasno da do ponavljanja izbora u Budvi mora doći

"Vršite pritisak na DIK i Ustavni sud, dok mi samo tražimo da se ispoštuje Zakon, a vi se toga najviše plašite", navode iz DPS-a
85 pregleda 18 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.11.2016. 16:14h

Pojedini politički subjekti koji sebe nazivaju opozicijom nastavljaju pritisak na građane Budve koji su započeli 16. oktobra orgijanjem na izbornim mjestima i ulicama Budve, navode iz OO DPS Budva.. Dodaju da sad pokazuju "elementarno neznanje izbornog zakonodavstva podnošenjem krivičnih prijava protiv predsjednika OIK-a i predsjednika DIK-a".

"Posjetićemo vas da je OIK shodno članu 109. stav 3. Zakona o izboru odbornika i poslanika još 19. oktobra bila dužna da nakom prigovora DPS-a, koji nije ni usvojen ni odbijen, raspiše ponovne izbore na 5 biračkih mjesta. Da je ispoštovana zakonska obaveza ni DIK ni Ustavni sud ne bi imali potrebe da odlučuju po ovom pitanju, već bi ponovni izbori bili završeni. Poštovana gospodo koja sebe nazivate opozicijom, znamo zašto ste nervozni i nestrpljivi da sačekate konačne odluke nadležnih državnih organa - svjesni ste da je Zakon apsulutno na našoj strani. Želite da proglasite izbore bez završene kompletne procedure i učinite ih potpuno regularnim u ambijentu i načinu rada koji priliči samo vama - ambijentu haosa i pritiska", navode iz DPS Budva.

Oni se pitaju i zašto crnogorskoj javnosti nije rečeno da "na pet biračkih mjesta nema nijedan potpis birača u izvodu iz biračkog spiska za glasanje putem pisma".

"Svjesni smo da želite sa potpuno neosnovanim krivičnim prijavama skrenuti pažnju javnosti Budve i Crne Gore sa suštine da su izbori na 5 biračkih mjesta u Budvi bili potpuno neregularni, da komisija nije donijela odluku i da se izbori moraju ponoviti. Vršite pritisak na DIK i Ustavni sud, dok mi samo tražimo da se ispoštuje Zakon, a vi se toga najviše plašite. Zbog čega zaboraviste sekretare Opštinke izborne komisije i Državne izborne komisije. Mi sigurno nećemo. Tražićemo njihovu odgovornost jer znamo ko je bio zadužen za procedure u OIK-u i DIK-u i kakve su odluke pripremane i donešene", zaključuje se.

Bonus video: