DPS: Ako DF nastavi da prosipa nebuloze mogu da se preimenuju u Dijagnoza F

"Demokratski front je, očigledno u kolektivnom bunilu izazvanom golemim strahom od konačnih nalaza istrage o pokušaju terorističkog napada u Crnoj Gori, nažvrljao gomilu budalaština u još jednom pokušaju pravdanja pred nalogodavcima i finansijerima kampanje ove zelenaško-izdajničke družine"
16 komentar(a)
DPS
DPS
Ažurirano: 03.11.2016. 17:01h

Gubitnici proteklih parlamentarnih izbora su odlučili da se danas oglase jedan za drugim, zašto ih u žargonu zovu politički zgubidani, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz ove partije su reagovali povodom saopštenja Demokratskog fronta (DF) u kome je taj politički savez saopštio da "se nastavlja se komedija u režiji Mila Đukanovića, Duška Markovića i njihove lopovske družine u kojoj traje intenzivna borba ko će više i jače "uklizati'' šefu bande".

"Demokratski front je, očigledno u kolektivnom bunilu izazvanom golemim strahom od konačnih nalaza istrage o pokušaju terorističkog napada u Crnoj Gori, nažvrljao gomilu budalaština u još jednom pokušaju pravdanja pred nalogodavcima i finansijerima kampanje ove zelenaško-izdajničke družine. Politički zaludnjaci služe se najprimitivnijim rječnikom, koji je primjereniji za analiziranje sa psihijatrijskog, nego sa političkog stanovišta. Ako nastave ovakvim tempom da prosipaju nebuloze, mogu slobodno svoj savez preimenovati u "Dijagnoza F". Skraćenica će im ostati ista, da ne brinu", navodi se u saopštenju DPS.

U saopštenju DPS se dodaje da je tu i Građanski pokret URA za koji kažu da kad god njihov lider Žarko Rakčević ne može da se suoči sa porazom, bace se u matematiku koja je samo njima znana.

"Jasno je da bi URA ili koalicija "Ključ", svejedno, žarko željeli tih famoznih 39 mandata iz njihove računice, ali ih realnost demantuje. Osim ako nijesu potpisali neki tajni predizborni koalicioni sporazum sa ostalim opozicionim partijama, Rakčeviću pripadaju svega dva mandata u Skupštini, od ukupno devet koliko je osvojila koalicija "Ključ". Podsjećanja radi, isti broj mandata i glasova je 2012. godine osvojila SNP u samostalnom nastupu. Za razliku od njih, ali i ostalih opozicionih partija, DPS je značajno popravila svoj rezultat u odnosu na prethodne parlamentarne izbore i danas ima 36 mandata u Skupštini, umjesto 30 koliko je imala u dosadašnjem sazivu. Da podsjetimo Rakčevića, DPS je ovako ubjedljivu pobjedu ostvarila nastupajući samostalno na izborima, dok kompletnu parlamentarnu opoziciju čini 15 partija udruženih u različite koalicije. Nema te računice, a ni medijske podmetačine o navodnoj neregularnosti izbora, koja može promijeniti brojke i od gubitnika napraviti pobjednika, posebno ne kada je gubitnik Rakčevićevog ranga", kazali su iz DPS.

Iz ove partije ističu i da iz pokreta URA i dalje nema ključnih odgovora - kako to da su izbori neregularni ako DPS sa partnerima formira Vladu, a regularni ako ti isti partneri prihvate Rakčevićevu ponudu da uđu u vlast, te da li se njihov najavljeni bojkot Parlamenta odnosi i na skupštinske plate ili samo na dio koji podrazumijeva rad i odgovornost?

"Demagogija i licemjerje nemaju baš nikakvo uporište kod građana Crne Gore, koje su precizno prepoznali i kod Rakčevića i kod „Ključa“ i na biralištima im odredili pravu mjeru – političku marginu. Umjesto što se bave novom serijom izmišljotina i podmetanja, za njihovu političku budućnost bi bilo mnogo korisnije da preispitaju razloge svog izbornog debakla. IZ DPS-a bi mogli da čuju korisne savjete, ali sada za Rakčevića nemamo vremena, jer se bavimo mnogo konstruktivnijim poslom – pregovorima o formiranju buduće Vlade", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: