Čelnici Opštine Tivat u Šangaju: Šire saradnju sa Kinezima

"Večeru dobrodošlice za Tivćane istog dana organizovala je zamjenica gradonačelnika Điadinga, Lu Zufang. Na druženju je bilo riječi o dosadašanjoj saradnji dvaju gradova i mogućnostima za njeno dalje unapređenje", saopšteno je iz Opštine Tivat
55 pregleda 2 komentar(a)
Delegacija opštine Tivat, posjeta Kini, Foto: Opština Tivat
Delegacija opštine Tivat, posjeta Kini, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 03.11.2016. 14:28h

Službena delegacija Opštine Tivat predvođena čelnicima izvršne vlasti, gradonačelnicom Snežanom Matijević (DPS) i potpredsjednikom Dejanom Maslovarom (SD) boravi u Kini, u posjeti pobratimskom distriktu Điading - jednom od najrazvijenijih u Šangaju.

Prvog dana posjete za lokalnu vlast iz Tivta upriličen je sastanak sa Savjetom za međunarodnu privrednu saradnju Điadinga, čiji je potpredsjednik Li Žigang istakao dobru volju Savjeta za ostvarivanjem saradnje u sektoru privrede budući da isti okuplja 3.000 članova – preduzeća koja se bave trgovinom, bankarstvom, osiguranjem i ostalim djelatnostima.

"Večeru dobrodošlice za Tivćane istog dana organizovala je zamjenica gradonačelnika Điadinga, Lu Zufang. Na druženju je bilo riječi o dosadašanjoj saradnji dvaju gradova i mogućnostima za njeno dalje unapređenje", saopšteno je danas iz Opštine Tivat.

Drugog dana posjete koja inače, traje do 8.novembra, delegacija iz Tivta je obišla Konfučijev hram u Điadingu i Han Tianheng umjetnički muzej, koji je vrlo originalno iznikao na prostoru nekadašnje fabrike tekstila.

"Opština Tivat, njeni potencijali, trenutne mogućnosti i osnovne karakteristike pedstavljene su na sastanku sa sekretarom Komunističke partije Kine u Điadingu Ma Čunleijem. Pozdravljajući goste Ma Čunlei je govorio o karakteristikama ondašnje ekonomije i velikom napretku kojem svjedoče iz godine u godinu. Gradonačelnica Matijević predložila je nekoliko konkretnih vidova sardnje, a prije svega povezivanje privrednika ova dva grada. Ovom sastanku su prisustvovali i direktor Biroa za obrazovanje u Điadingu, zamjenik direktora Komisije za ekonomiju i zamjenik direktora Kancelarije za inostranu saradnju", stoji u saopštenju.

Delegacija Opštine Tivat obišla je i šangajskog giganta "International Automobile City Group", kompaniju koja je usmjrena na razvoj automobila na električni pogon, razvoj tehnologije proizvodnje automobila bez vozača, ali i na proizvodnju Volkswagen vozila.

Bonus video: