Demokrate: Nezavidan položaj poslenika javne riječi u Crnoj Gori

"Slučajevi napada na poslenike javne riječi, napada na imovinu medija i slučajevi ubistva novinara i njihova nekažnjivost nanose nesagledive štetne posledice cijelom društvu", navodi se u saopštenju
3 komentar(a)
Demokrate
Demokrate
Ažurirano: 02.11.2016. 15:14h

Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima za crnogorsko društvo predstavlja podsjetnik na izuzetno nezavidan položaj poslenika javne riječi i na rizike bavljenja ovom profesijom u Crnoj Gori, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

"Slučajevi napada na poslenike javne riječi, napada na imovinu medija i slučajevi ubistva novinara i njihova nekažnjivost nanose nesagledive štetne posledice cijelom društvu", navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da su slobodni mediji izuzetno važan faktor u borbi za zaštitu ljudskih prava i da je zato nedopustivo "nasilje nad javnom riječju i nad poslenicima javne riječi".

"Neophodno je kazniti počinioce zločina nad novinarima, kako bi se stvorio ambijent u kojem će novinari moći nesmetano da obavljaju svoje dužnosti, u skladu sa profesionalnim standardima", zaključuje se u saopštenju Demokrata..

Bonus video: