"Novocrnogorcima iz DPS-a je vlast po svaku cijenu jedini cilj"

SDP je jasno da ove prijetnje prema predstavniku Albanaca u Crnoj Gori dolaze iz poznate kuhinje i sa istog onog mjesta sa kojega su svojevremeno manjinski narodi proganjani, deportovani i proglašavani izdajnicima Crne Gore
56 komentar(a)
SDP država svima
SDP država svima
Ažurirano: 02.11.2016. 13:48h

Socijaldemokratska partija najoštrije je osudila prijetnje upućene nosiocu liste Demokratskog saveza Albanaca u Crnoj Gori Nikoli Camaju zbog njegovog stava o regularnosti parlamentarnih izbora i glasanja na DIK-u.

"Budući da je Camajev stav bio suprotan stavu DPS-a na DIK-u, i da je od njegovog glasanja zavisila većina za izglasavanje konačnih izbornih rezultata, nemamo dilemu sa koje adrese su ove prijetnje upućene. SDP je jasno da ove prijetnje prema predstavniku Albanaca u Crnoj Gori dolaze iz poznate kuhinje i sa istog onog mjesta sa kojega su svojevremeno manjinski narodi proganjani, deportovani i proglašavani izdajnicima Crne Gore. To je bilo vrijeme kada su Novocrnogorci iz DPS-a četnikovali po Crnoj Gori, a vidimo da i u današnje vrijeme nijesu zaboravili na metode pritisaka, prijetnji i maltretiranja predstavnika manjinskih naroda kada im ne odgovaraju njihovi politički stavovi", piše u saopštenju SDP-a.

Iz te partije su naveli da će DPS nazvati svakoga četnikom ukoliko ne dijeli mišljenje sa sa njima.

"Sjetimo se i kako su nedavno sa naslovnih strana DPS beogradskog biltena, brutalno vrijeđani pripadnici albanskog naroda kroz fašisoidnu konstrukciju “Šiptarska svinjarija”. Samo godinu dana kasnije će vjerovatno Pink Informer beogradska fabrika laži i njihove crnogorske kvazipatriotske novinarske ispostave i g-dina Camaja, kao i mnoge druge predstavnike manjnskih naroda u Crnoj Gori koji ne igraju po DPS notama, proglasiti četnicima i time legitimisati instrumente političkog i medijskog linča prema njima.Tako će farsa i orgija političko-medijskog ništavila biti do kraja zaokružena. Jasno je da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada i da je Novocrnogorcima iz DPS-a, vlast po svaku cijenu jedini razlog i motiv bavljenja politikom, pa i po cijenu brutalnih pritisaka, falsifikata i ucjena, koje su metode najbolje demonstrirali na posljednjoj sjednici Državne izborne komisije", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: