Bošnjačka stranka: Nastavićemo razgovore sa DPS nakon zvaničnog predloga mandatara

"Konstatovano je zajedničko opredjeljenje ka daljem izgrađivanju multietničkog sklada i očuvanju ukupne stabilnosti, te potreba većeg stepena ostvarivanja manjinskih prava i djelotvornijem učešću u institucijama državne i lokalnih vlasti“
15 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 02.11.2016. 09:45h

Predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) i Bošnjačke stranke (BS) nastaviće pregovore nakon što predsjednik države Filip Vujanović zvanično predloži mandatara za formiranje nove vlade.

Predstavnici te dvije stranke započeli su zvanične razgovore u kojima su, kako je saopšteno iz BS, izložena početna polazišta o formiranju skupštinske većine i principima funkcionisanja izvršne vlasti.

Ocijenjeno je, kako se navodi, da su u proteklom periodu, kroz saradnju u zakonskoj i izvršnoj vlasti, uprkos brojnim izazovima, postignuti dobri rezultati u ostvarivanju ključnih prioriteta u državnoj politici Crne Gore.

"Konstatovano je zajedničko opredjeljenje ka daljem izgrađivanju multietničkog sklada i očuvanju ukupne stabilnosti, te potreba većeg stepena ostvarivanja manjinskih prava i djelotvornijem učešću u institucijama državne i lokalnih vlasti“, kaže se u saopštenju BS.

Predstavnici BS su ukazali su da je, kroz zajedničku Platformu partija manjinskih naroda, iskazan značajan broj programskih prioriteta koji se tiču potrebe ubrzanja regionalnog razvoja, većih ulaganja i boljeg budžetskog pozicioniranja sredina u kojima žive manjinski narodi, kao i, dodaje se, unaprijeđenja srazmjerne zastupljenosti.

"Zajednički je dogovoreno da se razgovori nastave nakon što predsjednik države zvanično predloži mandatara za formiranje buduće Vlade“, naveli su iz BS.

U razgovorima su učestvovali kandidat DPS-a za mandatara za sastav vlade, Duško Marković, i članovi Predsjedništva DPS-a Milutin Simović i Mevludin Nuhodžić, dok su BS predstavljali predsjednik Rafet Husović, potpredsjednik Osman Nurković i politički direktor Suljo Mustafić.

Bonus video: