BF: Obezvrijeđuju najvažnije resurse da bi ih tajkuni bliski vlasti kupili što jeftinije

"Da je sreće, znanja i pravde, svi ti projekti realizovali bi se po principu privatno-javnog partnerstva, čime bi opština Tivat trajno obezbijedila značajne prihode"
1 komentar(a)
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Ažurirano: 01.11.2016. 10:56h

Bokeška zemlja, nažalost, voljom podgoričkih moćnika, nikad nije bila jeftinija, saopšteno je danas iz Bokeškog foruma (BF).

Realizacija budžeta Opštine Tivat u prvih devet mjeseci ove godine, odnosno dijela koji se tiče kapitalnih investicija, je na nivou od svega 13 odsto. To nedvosmisleno pokazuje da aktuelna opštinska vlast nema ni volje ni želje da nezavisno od investitora sa novcem sumnjivog porijekla realizuje određene projekte. Ne samo da se ne ulaže u infrastrukturu, već se svjesno obezvrijeđuju najvažnijij resursi, kako bi ih tajkuni bliski vlasti kupili što jeftinije. Dokaz toga su brojni hoteli koji uz obalu niču kao pečurke poslije kiše, a koji su u rukama privatnika povezanih sa političkom oligarhijom. Da je sreće, znanja i pravde, svi ti projekti realizovali bi se po principu privatno-javnog partnerstva, čime bi opština Tivat trajno obezbijedila značajne prihode. Umjesto toga, imamo problem sa naplatom komunalnih taksi, bez obrazloženja ko svoje dažbine nije platio. Ne sumnjamo da su u pitanju privilegovani pojedinci", navodi se u saopštenju BF.

Iz ove partije navode da Opština Tivat nije realizovala obećane projekte: izgradnja trotoara i atmosferske kanalizacije u Gradiošnici, sređivanje obale u Donjoj Lastvi, Krtolima i Krašićima, dok kako tvrde "najbolniji šamar" predstavlja ustupanje lokacije namijenjene Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju stranim investitorima.

"Naravno, da niko od "poslovnih" partnera ne dolazi u Tivat i Boku iz plemenitih razloga, već da bi zaradio ogroman novac koji je opština Tivat pametnim ulaganjem mogla i sama da prihoduje. Umjesto toga, atraktivne lokacije i značajna infrastruktura u Tivtu i u Boki ustupa se političkoj kvazieliti", zaključuje se u saopštenju BF.

Bonus video: