Grahovac poručio opoziciji: Bez presude ne priznajte izbore

Grahovac je kazao da bi po Crnu Goru i njene građane bila istorijska šteta da "ovakvi izbori legitimišu još jednu prevarnu vlast"
215 pregleda 21 komentar(a)
Blagoje Grahovac (Novine)
Blagoje Grahovac (Novine)
Ažurirano: 01.11.2016. 07:06h

Opozicija ne smije priznati rezultate izbora dokle god hapšenja i optužbe za terorizam ne rezultiraju pravosnažnom osuđujućom presudom, ocijenio je geopolitički analitičar Blagoje Grahovac.

Grahovac je kazao da je DPS po ko zna koji put svečanost izbora pretvorio u cirkus.

"Ovoga puta njihov cirkus postaje veoma ozbiljan jer su ga izrežirali sa terorizmom u pokušaju. Poslije svega što su priredili neoprostiva bi greška opozicije bila da prizna rezultate takvih izbora", rekao je Grahovac za "Vijesti".

Grahovac je kazao da bi po Crnu Goru i njene građane bila istorijska šteta da "ovakvi izbori legitimišu još jednu prevarnu vlast".

"Zbog toga, sugerišem opozicionim subjektima da ni po koju cijenu ne priznaju rezultate izbora dok cirkus sa terorizmom u pokušaju ne dobije pravosnažno osuđujući epilog, ma koliko da taj cirkus bude traja", kazao je Grahovac.

On je upozorio opoziciju da ne nasijeda na bilo kakve podignute optužnice jer će, kako je naveo to biti jedno od sredstava manipulacije.

"Uslov je samo pravosnažno osuđujuća presuda", kazao je Grahovac.

On sugeriše glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da, zbog, kako je naveo, cirkusa u koji je uvučena cijela Crna Gora, proširi istragu na premijera Mila Đukanovića, direkora Uprave policije Slavka Stojanovića i direktora Agencija za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića.

"Ovo iz razloga što oni po službenoj dužnosti moraju da znaju ko je glavni režiser ovoga cirkusa. Ukoliko to ne otkriju, onda sebe uvode u sumnju da su to baš oni", naveo je Grahovac.

On je kazao i da, ukoliko se ne krene ovim putem, krajnje žrtve će biti demokratija i vladavina prava Katnić.

Bonus video: