Camaj: Tužilaštvo da se bavi pitanjem falsifikata

Camaj insistira na tome da se sa Mavrić nikada ranije nije vidio niti čuo, a da ju je predložio na inicijativu kandidata za poslanika sa liste Demokratskog saveza iz Ulcinja
195 pregleda 19 komentar(a)
Nikola Camaj, Foto: Filip Roganović
Nikola Camaj, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.10.2016. 18:12h

Bafta Mavrić glasala je u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) suprotno stavu Demokratskog saveza Albanaca, kazao je danas nosilac izborne liste Nikola Camaj.

Camaj nije želio da se priznaju rezultati parlamentarnih izbora.

Glas Mavrićke, koja nije članica Demokratskog saveza Albanaca ali jeste predstavnik liste u DIK-u, bio je presudan da se kasno sinoć proglase konačni rezultati parlamentarnih izbora.

Od 28 članova DIK-a, za proglašenje izbornih rezultata glasalo je njih 15.

“To što nijesu uspjeli da utiču na naš stav, uspjeli su izmjenom člana izborne komisije, prvo neuspješnim pokušajem falsifikovanja potpisa ba zahtjev za povlačenje našeg zamjenika opunomoćenog člana, a drugi put uspješno, pozivom drugog člana, što jeste legitimno, jer izvjesna gospodđa Mavrić jeste ovlašćni član ali koja nije prisustvovala nijednoj prethodnoj sjednici,” kazao je Nikola Camaj na konferenciji za novinare.

Camaj insistira na tome da se sa Mavrić nikada ranije nije vidio niti čuo, a da ju je predložio na inicijativu kandidata za poslanika sa liste Demokratskog saveza iz Ulcinja.

Na početku jučerašnje sjednice je Ahmet Aloši predao zahtjev za povlačenje člana i zamjenika člana Camajeve liste - Bafte Mavrića i Klementa Camaja. Camaj je u međuvremenu predao dopis da u njihovo ime niko u njihovo ime nije tražio povlačenje, pa da je njihov opunomoćeni predstavnik i dalje Klement Camaj.

Na pitanje da li će se obratiti nadležnima povodom falsifikata, Camaj je kazao da računa da će se tužilastvo baviti tim pitanjem. “Ja ću svakako svjedočiti, a ako se ne budu bavili time, nadam se da biti prostora da se to i privatno pokrene. Ja se nadam da će država odraditi svoj posao,” rekao je na konferenciji za novinare.

Dodao je da su on, njegova porodica i saradnici bili izloženi prijetnjama.

Ovo su rezultati koje je proglasio DIK >>>

Bonus video: