Đukanović bi da vaspitava medije: Neki se svrstavaju u pomagače terorista

"Ukoliko neko pronađe da nasuprot oficijelih ocjena državnih organa u Crnoj Gori i državnih organa Srbije i dalje priča priču o konobarima, kuvarima i ostalim, pokušavajući na taj način da karikira, ono što su nalazi nadležnih državnih organa, on sebe objektivno svrstava na poziciju pomagača, izvršioca najgnusnijih terorističkih akata
77 pregleda 95 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Milo Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.10.2016. 11:56h

Premijer Milo Đukanović upozorio je pojedine medije da se svrstavaju na poziciju pomagača izvršioca terorsitičkih akata, jer svojim pisanjem i dalje osporavaju oficijalne nalaze državnih organa Crne Gore i Srbije.

“Plašim se da je u pitanju praksa koja je uzela maha, ne samo u našoj javnosti, nego je to nešto, čini mi se, svojstveno regionu u cjelini. Nažalost, tragične cijene takve prakse smo vidjeli u Srbiji, gdje se zahvaljujući pomoći, koju je takvo pisanje donijelo organizatorima i realizatorima terorističkog akata bilo moguće da se ubije premijer Srbije.To je nešto što je posljedica , prije svega, neprofesionalnosti i nedovoljne odgovornosti jednog dijela naše javnosti, koja bi morala biti sa dodatnim senzibilitetom i dodatnom odgovornošću, imajući u vidu iskušenja kroz koja naš region prolazi. Prije svega mislim na ulogu medija, koji nažalost vrlo često, namjerno ili nenamjerno sebe stavljaju u ulogu pomagača organizatora kriminalnih djelatnosti, organizatora teroristčkih akata. Ukoliko neko pronađe da nasuprot oficijelih ocjena državnih organa u Crnoj Gori i državnih organa Srbije i dalje priča priču o konobarima, kuvarima i ostalim, pokušavajući na taj način da karikira, ono što su nalazi nadležnih državnih organa , znao on to ili ne znao, želio to da vidi ili ne želio, on sebe objektivno svrstava na poziciju pomagača, izvršioca najgnusnijih terorističkih akata“ ocijenio je Đukanović.

Odlazeći premijer je naglaiso da “bi bilo dobro da se mediji prije svega u Crnoj Gori i u regionu da se ozbiljnije pozabave svojom ulogom pitanjem svoje odgovornosti za realizaciju onoga, što načelno verbalno vrlo podržavaju“.

“Vrlo su kritični prema vladama kada je u pitanju kvalitet vladavine prava i ja ih u tome razumijem i podržavam. Ali, kada krenete da je unapređujete i kada krenete da iskorjenjujete najgori dio problema koji ugrožava vladavinu prava, a to je kriminalna djelatnost, mafijaško djelovanje, teroristički akti, onda se suočite sa ovakvom ulogom pojedinih medija, koji objektivno zaista doprinose tome da se ti problem ne rješavaju, ti slučajevi ne rasvjetljavaju do kraja i da se ne pošalje svima onima koji u tome učestvuju, da će država biti rigorozna u zaštiti svojih i interesa svojih građana“ , kazao je Đukanović.

Bonus video: