Đukanović: Započeli smo razgovore sa prirodnim saveznicima sa ciljem formiranja Vlade

"Razgovarano je i o iskustvu uplitanja stranih interesa tokom izbornog procesa u Crnoj Gori, i tom prilikom je Predsjednik Đukanović iskazao uvjerenje da to iskustvo nije pitanje Crne Gore, već iskaz napada na sistem evropskih vrijednosti", navodi se u saopštenju
60 pregleda 14 komentar(a)
Milo Đukanović, savjet stranih investitora, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, savjet stranih investitora, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2016. 11:44h

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović primio je Šefa posmatračke misije OEBS-a za nadgledanje izbora u Crnoj Gori Romana Jakiča i političku analitičarku Misije Zainu Ismailovu.

"Predsjednik Đukanović zahvalio je predstsvnicima misije OEBS-a na profesionalno obavljenom poslu i podršci da izborni proces u Crnoj Gori protekne regularno i u skladu sa izbornim i demokratskim pravilima. Đukanović je iskazao zadovoljstvo ocjenama i drugih međunarodnih institucija o izborima u Crnoj Gori, zasnovanim na preliminarnom Izvještaju posmatračke misije", saopššteno je iz DPS-a.

Predsjednik DPS-a kazao je da je ta partija započela proces razgovora sa prirodnim saveznicima, kao i procese unutar partije, sa ciljem formiranja Vlade koja će nastaviti putem evroatlantskih i evropskih integracija i ubrzanja ekonomskog rasta.

"Razgovarano je i o iskustvu uplitanja stranih interesa tokom izbornog procesa u Crnoj Gori, i tom prilikom je Predsjednik Đukanović iskazao uvjerenje da to iskustvo nije pitanje Crne Gore, već iskaz napada na sistem evropskih vrijednosti. Šef posmatračke misije Roman Jakič saopštio je da je napravljen veliki napredak u izbornom procesu u odnosu na prethodne izbore i istakao da će finalni Izvještaj OEBS-a sadržati preporuke za dalje unapređenje. Posebno je istakao zahvalnost crnogorskim institucijama na saradnji i otvorenosti tokom boravka Misije u Crnoj Gori", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: