Lut: Želimo da čujemo o miješanju Rusije u unutrašnju politiku CG

Kazao je i da je stav koji NATO dobija od CG da je posvećenost integracijama jača nego ikada, sto se, kako je naveo, vidjelo kroz izbor i proces
13 komentar(a)
Daglas Lut
Daglas Lut
Ažurirano: 25.10.2016. 11:25h

Zainteresovani smo da čujemo od Crne Gore o iskustvima vezanim za pokušaj terorističkog napada i miješanjem Rusije u unutrašnju politiku, kazao je stalni predsatavnik SAD u NATO Daglas Lut.

Lut je, komentarišući tvrdnje zvanicnika Vlade da se iz Rusije finansirala kampanja pojedinih partija u Crnoj Gori, rekao da takav uticaj nije jedinstven za Crnu Goru.

"Naša vlada je prije nedjelju dana objavila da je Rusija odgovorna za hakovanje jedne od dvije partije i to u sred kampanje za predsjedničke izbore, tako da to nije jedinstveno za Crnu Goru" rekao je Lut.

Kazao je i da je stav koji NATO dobija od CG da je posvećenost integracijama jača nego ikada, sto se, kako je naveo, vidjelo kroz izbor i proces.

"Izbori su pokazali posvećenost Vlade i navije da se nastavi sa tim, iako ima unutrašnjih otpora, kazao je Lut. On je naveo da nema izdvojeno mišljenje o incidentu tokom izbornog dana.

Bonus video: