Milošević: Izbori pokazali da imamo podršku stanovništva

"Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević je predstavio rezultate parlamentarnih izbora , a koji su od strane domaćih i međunarodnih posmatračkih misija ocjenjeni kao slobodni, fer i demokratski. On je istakao da rezultati izbora govore ne sumnjivo da DPS i progresivne ideje i dalje imaju najveću podršku medju crnogorskim stanovništvom"
63 pregleda 6 komentar(a)
DPS sa "Forhenštajner Krajsa"
DPS sa "Forhenštajner Krajsa"
Ažurirano: 24.10.2016. 17:07h

Politčki direktor DPS-a Tarzan Milošević i predsjednik Komisije za održivi ekonomski razvoj Glavnog odbora DPS-a i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za energetski i industrijski razvoj Ranko Milović primili su danas delegaciju austrijske organizacije „Forhtenštajner Krajs“, koju predvodi njen predsjednik prof. dr. Josef Hehtl.

"Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević je predstavio rezultate parlamentarnih izbora , a koji su od strane domaćih i međunarodnih posmatračkih misija ocjenjeni kao slobodni, fer i demokratski. On je istakao da rezultati izbora govore ne sumnjivo da DPS i progresivne ideje i dalje imaju najveću podršku medju crnogorskim stanovništvom, te da je Demokratska partija socijalista sa osvojenih 36 mandata potvrdila svoju dominantnu ulogu u ukupnim društveno političkim procesima u Crnoj Gori. U nastavku, Milošević je dodao da se ubrzo očekuje sastav nove Vlade, DPS-a sa tradicionalnim partnerima, među kojima su i manjinske partije, a koja će obezbijediti kontinuitet politike kako bi se u narednom periodu finalizovali procesi EU i NATO integracija", piše u saopštenju.

Osvrćući se na perspektivu ekonomskog razvoja Crne Gore, predsjednik Komisije za održivi ekonomski razvoj Glavnog odbora DPS-a Milović je upoznao da je prema ekonomskim indokatorima Crna Gora lider u regionu, odnosno među prvih 50 zemalja u svijetu prema indeksu razvoja po mjeri čovjeka.

Milović je dodao da se u narednom periodu očekuje intenzivniji i održiv ekonomski rast uz otvaranje novih radnih mjesta i rast BDP-a od najmanje 4% godišnje. Milović je dodao da takvu ekonomsku perspektivu garantuju realni prirodni resursi koje Crna Gora posjeduje, kao i realizacija aktuelnih i planiranih investicionih projekata u oblasti infrastrukture, turizma, energetike i poljoprivrede.

Bonus video: