DPS: Pale posljednje maske DF, SDP gubitništvo pokušala da zamaskira odbranom terorista

"DPS vjeruje da će nadležni državni organi efikasnim djelovanjem otkriti nalogodavce, finansijere, političke inspiratore i sve izvršioce ovog paklenog plana terorista. Crna Gora će moći da odahne tek kada ruka pravde stigne i one koji su zamaskirani u političke pamflete bili spremni da proliju krv nedužnih građana da bi se dokopali vlasti"
57 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS
Ažurirano: 21.10.2016. 14:42h

Reakcija Demokratskog fronta (DF) nakon intervjua specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića skinula je izgleda i posljednje maske, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Panika koja je zavladala među čelnicima DF sasvim je razumljiva, jer sve ukazuje da će tužilačka istraga ubrzo doći i do nalogodavaca, i svih drugih učesnika involviranih u ovaj krvavi scenario. Postaje jasnije šta je značila poruka da će "vrhovna komanda DF-a izdati naredbu za juriš", navodi se u saopštenju DPS.

Demokratski front saopštio je ranije danas da očekuje da Katnić podnese ostavku ili da pod hitno bude smijenjen, i da se procesuira zbog, kako kažu, više krivičnih djela.

Katnić je sinoć u emisiji Načisto na TV Vijesti saopštio je da je Specijalno tužilastvo imalo dokaze da organizovana kriminalna grupa imala u planu da izvrši terorističke radnje u Crnoj Gori 16. oktobra.

Iz DPS su istakli da je posebno je nemoralna uloga SDP, koja kako tvrde, pokušaj izazivanja haosa, anarhije i krvoprolića licemjerno naziva, između ostalog "glupostima DPS".

"Insinuiraju sve vrijeme da se radi zapravo o nekom simuliranom događaju. Ući će u istoriju crnogorskog političkog beščašća kako je jedna mala stranka, koja se diči crnogorstvom, svoju mržnju prema DPS i njenom lideru, i svoje političko gubitništvo, pokušala da zamaskira stavljanjem u odbranu terorista koji su željeli da zapale Crnu Goru. DPS vjeruje da će nadležni državni organi efikasnim djelovanjem otkriti nalogodavce, finansijere, političke inspiratore i sve izvršioce ovog paklenog plana terorista. Crna Gora će moći da odahne tek kada ruka pravde stigne i one koji su zamaskirani u političke pamflete bili spremni da proliju krv nedužnih građana da bi se dokopali vlasti", rekli su iz DPS.

Iz ove partije su dodali da sve do sada prezentovane činjenice, kao i izjave nadležnih organa, svjedoče o opasnom scenariju koji je bio pripremljen za 16. oktobar uveče.

"Informacije koje su dostupne javnosti dokazuju namjeru ubačenih kriminalnih grupa da izazovu nemire i krvoproliće na podgoričkim ulicama. Iako je nedvosmisleno jasno kakve posljedice je mogla da ima planirana teroristička akcija, pojedini politički faktori i opozicioni mediji otvoreno su stali u odbranu kriminalnih grupa čiji je cilj bio izazivanje haosa u Crnoj Gori. Sramni pokušaji negiranja i minimiziranja opasnosti koja se bila nadvila nad Crnom Gorom zapravo su klasični primjeri ometanja pravde, u paničnom nastojanju određenih političkih krugova i medijskih profitera da se izbjegne suočavanje sa pravnom državom", rekli su iz DPS.

Bonus video: