Danilović: Ovako "krvavo" i krupno može da laže samo DPS

"Lažete i dobro znate zašto to činite. Nisam nikad i neću biti na toj strani. Za razliku od vas ja ne priželjkujem nesreće i metež. Za razliku od vaših moja saopštenja ne pripremaju ni klanovi ni kriminalci. Lažete i dobro znate zašto to činite", napisao je na svom fejsbuk profilu Danilović
42 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2016. 15:55h

Ovako krupno i "krvavo" može da laže samo družina koja stoji iza saopštenja, kazao je funkcioner Demosa, Goran Danilović.

"Lažete i dobro znate zašto to činite. Nisam nikad i neću biti na toj strani. Za razliku od vas ja ne priželjkujem nesreće i metež. Za razliku od vaših moja saopštenja ne pripremaju ni klanovi ni kriminalci. Lažete i dobro znate zašto to činite", napisao je na svom fejsbuk profilu Danilović.

DPS: Danilović u maniru svog ideologa Koštunice, brani teroriste

Goran Danilović je odlučio da iz pozicije ministra unutrašnjih poslova pređe direktno u ulogu advokata grupe stranih državljana koje Vrhovno državno tužilaštvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni smatraju da ovakav slučaj nije zabilježen da se neko "kome je u opisu posla da štiti državu direktno stavi na stranu osumnjičene grupe".

"Mada je, u maniru svog političkog ideologa Vojislava Koštunice, tvrdio da nema pojma o čitavom događaju, Danilović par dana kasnije tvrdi da su objavljeni transkripti razgovora osumnjičenih „smišljena podvala“, i da te osobe nijesu mogle komunicirati. Očigledno, riječ je ili o Danilovićevoj vidovitosti, ili o još jednom pokušaju manipulacije čitavim događajem. Dalje, Danilović u izjavi televiziji „Vijesti“ izražava zabrinutost i pokreće unutrašnju kontrolu MUP-a zbog curenja informacija. Ne sjećamo se da je, ni tokom svog kratkog ministarskog mandata, a ni tokom mnogo dužeg poslaničkog, i jednom bio zabrinut zbog curenja informacija upravo preko televizije i dnevnih novina „Vijesti“, čak ni onda kada je u udarnom terminu objavljen video snimak jednog ubistva", kazali su u DPS-u.

Iz te partije dodaju i da je lider Demosa, Miodrag Lekić prvi pomenuo termin "državnog udara", kao i da je ostatak opozicije poslije toga "pokušao da nametne to kao nepobitnu činjenicu".

"Zvuči krajnje nevjerovatno da, uobičajeno neinformisani ministar unutrašnjih poslova, makar iz medijskih izvještaja nije shvatio jedno – grupa stranih državljana uhapšena je u subotu uveče, a ne u nedjelju tokom izbornog dana, kako on tvrdi.Umjesto što advokatiše osumnjičenima za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, za Danilovića bi bilo mnogo korisnije da svoje posljednje dane na mjestu ministra unutrašnjih poslova iskoristi da se što bolje informiše makar o aktuelnim dešavanjima u državi i da se pripremi za odbranu po podnijetoj krivičnoj prijavi jer je zaštićene lične podatke crnogorskih građana, uključujući i fotografije koje predstavljaju dio podataka sa kojima isključivo raspolaže MUP, otuđio iz tog Ministarstva. Opoziciona klupa mu je valjda zagarantovana. Ostaće upamćen kao primjer kakav ministar ne treba da bude i kako treba dobro voditi računa da takvi kadrovi nikada ne nađu na odgovornim državnim dužnostima", kazali su iz DPS-a.

Bonus video: