Zeri o demarkaciji granice Kosova sa Crnom Gorom: Ništa bez Srpske liste

Zamjenik kosovskog ministra za lokalnu upravu Bajram Gecaj rekao je da će se demarkacija dogoditi kada poslanici budu voljni da glasaju o tome
4 komentar(a)
granica Crna Gora - Kosovo, Foto: Printscreen
granica Crna Gora - Kosovo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 18.10.2016. 09:42h

Proces demarkacije granice Kosova sa Crnom Gorom ne može da bude završen ako se poslanici Srpske liste ne vrate u kosovsku skupštinu, prenosi danas prištinski list Zeri pozivajući se na neimenovane izvore u kosovskoj vladi.

"Ništa bez Srpske liste. Potrebni su nam njihovi glasovi", rekao je jedan od tih izvora.

Kosovska vlada ne namjerava da ponovo podnese sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom kosovskoj skupštini zbog bojkota Srpske liste i odbacivanja opozicije, navodi list.

Zamjenik kosovskog ministra za lokalnu upravu Bajram Gecaj rekao je da će se demarkacija dogoditi kada poslanici budu voljni da glasaju o tome.

"Sporazum o demarkaciji će biti poslat u skupštinu kada se za to steknu uslovi", rekao je Gecaj, dodajući da opozicione stranke i dalje uporno tvrde da se neće sastati sa premijerom Isom Mustafom kako bi razgovoarali o sadašnjoj verziji sporazuma o demarkaciji.

Prištinski list Koha ditore danas piše da je demarkacija skinuta sa vladine liste prioriteta i da već mjesec pitanje razgraničenja sa Crnom Gorom nije dominantno u političkom diskursu na Kosovu.

Bonus video: