Komersant: Većina građana Crne Gore glasala za ulazak u NATO i EU

"Pristalice ulaska imaju opipljivu većinu, jer pored potencijalne vladajuće koalicije, članstvo u NATO podržava i dio opozicije", zaključuje ruski list
99 pregleda 9 komentar(a)
DPS, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
DPS, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2016. 08:14h

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori većina građana glasala je za ulazak u NATO i EU, piše danas moskovski dnevnik Komersant.

Dnevnik ocjenjuje da su izbori postali svojevrstan politički duel premijera Mila Đukanovića koji se zalaže za ulazak u EU i NATO, i proruskog Demokratskog fronta, konstatujući da je Đukanovićeva Demokratska partija socijalista (DPS) dobila duplo više glasova.

Komersant dodaje da je jedno od glavnih pitanja koje treba da riješi novi parlament - članstvo zemlje u NATO.

"Pristalice ulaska imaju opipljivu većinu, jer pored potencijalne vladajuće koalicije, članstvo u NATO podržava i dio opozicije", zaključuje list.

Parlamentska gazeta piše da je na izborima u Crnoj Gori pobijedila DPS i citira šefa Komiteta Državne Dume za vanjsku politiku Leonida Sluckog koji kaže da je glasanje pokazalo da postoji dosta veliki broj birača sa antinatovskim raspoloženjem.

"Njihov glas treba obavezno da bude saslušan pri formiranju vladajuće koalicije", smatra on.

"Više od 20 odsto, ili jedna petina glasača glasala je za opozicioni Demokratski front koji se zalaže za zbližavanje sa Rusijom i protiv je uvlačenja Crne Gore u Alijansu", rekao je Slucki.

Bonus video: