GP URA: Došao iz Sarajeva da proda glas DPS-u, zalutao u kancelariju URA i tražio pare

Na pitanje "Vijesti" ko mu je ponudio da glasa za novac, Husović je kazao da je došao jer su mu "rekli da uzme putne troškove", ne objašnjavajući ko mu je to kazao
177 pregleda 12 komentar(a)
Mehmed Husović, Foto: Građanski pokret URA
Mehmed Husović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 16.10.2016. 15:45h

Mehmed Husović iz naselja Butmir kod Sarajeva uhvaćen je danas oko 15 časova, dok je pokušavao da naplati glas koji je prodao DPS-u, saopšteno je "Vijestima" iz Opštinskog odbora URA u Bijelom Polju.

Prema riječima kandidatkinje za poslanika Velike koalicije Ključ, Suade Zoronjić, Husović je umjesto zgrade bivšeg poslovno-tržnog centra Siti park, gdje mu je rečeno da uzme novac za glasanje, "nabasao" na kancelariju Građanskog odbora URA, u blizini kafića Siti u centru grada.

"Husović je ispričao da je njegovog oca kontaktirao izvjesni Bahor, koji je povjerenik za glasačko mjesto Trubina iznad Bioča kod Bijelog Polja, i ponudio mu 80 eura da dođe da glasa. Potom je putem vibera poslao ocu fotografiju lične karte radi provjere podataka, i potom stigao da glasa", ispričala je Zoronjić.

Ona je istakla da je Husović potom, od predsjednika biračkog odbora Trubina, izvjesnog Hajdarpašića dobio instrukcije kako i gdje da naplati glas i ceduljicu na kojoj je pisalo njegovo ime i prezime i broj 85, pod kojim je zaveden u biračkom spisku.

Na pitanje "Vijesti" ko mu je ponudio da glasa za novac, Husović je kazao da je došao jer su mu "rekli da uzme putne troškove", ne objašnjavajući ko mu je to kazao.

"Niko me nije pozvao", odgovorio je on i istakao da jeste slao fotografiju lične karte putem vibera "ako bi mu dali putne troškove, ali da je to bilo samo za to".

Bonus video: